La Liga -tähdet välittävät toivoa – ja rahaa – viruskriisin keskelle videopelien välityksellä

© Kuva: Getty Images

Espanjassa velloo koronavirusepidemia ja maahan on asetettu ulkonaliikkumiskielto. Siksi myös maan jalkapallosarjat ovat tauolla.

Jalkapallotähdet haluavat kuitenkin osoittaa solidaarisuuttaan kriisin keskellä ja viihdyttävät ihmisiä videopelejä pelaamalla ja nettiin striimaamalla. Ainakin Thibaut Courtois (Real Madrid), Borja Iglesias (Real Betis) ja Achraf Hakimi (Borussia Dortmund, lainalla Real Madridista) ovat välittäneet kansalaisille kuvaa itsestään pelaamalla muun muassa FIFA20:tä ja Fortnitea.

Askeleen pidemmälle meni puolustaja Sergio Reguilón, joka pelaa Sevillassa, niin ikään lainalla Real Madridista. Reguilón kertoi keskiviikkona Instagramissa, että hän on avannut kanavan Twitch-palveluun. Reguilón striimaa Twitchissä niin ikään videopelien pelaamista. Pelin kautta kerättäviä tuottoja hän aikoo lahjoittaa koronavirusta vastaan taisteleville sairaaloille.

Reguilón aikoo tehdä striimauspalvelustaan päivittäistä viihdykettä kotikaranteenissa oleville kansalaisille.

Reguilón ja Iglesias olivat pääosissa jo viime sunnuntaina. Tuolloin La Ligassa piti pelata Sevillan derby, yksi espanjalaisen jalkapalloilun odotetuimmista otteluista. Koska peli kuitenkin jouduttiin perumaan, päättivät Real Betis ja Sevilla pelata pelin FIFA 20:llä. Twitchissä striimattua ottelua seurasi yli 60 000 jalkapallofania.

Molemmat seurat valitsivat pelaajikseen terävintä kärkeä. Iglesias pelasi Betisin joukkueella ja Reguilón Sevillalla. Trilleri päättyi Betisin 6-5 -voittoon, Iglesiasin tehtyä ottelun lisäajalla voittomaalin omalla pelihahmollaan.

– Kiitos kanssamme myötäeläneille 60 000 fanille. Toivottavasti viihdytimme teitä vähän ja hymyilitte. Olette mahtavia, Reguilón twiittasi pelin jälkeen.

Lähteet: Sport ja Business Insider