Entinen La Liga -pelaaja viettänyt puoli vuotta vankilassa huumeiden salakuljetuksen vuoksi – ”Täällä on hyviä ja mielenkiintoisia ihmisiä”

© Kuva: Getty Images

Koken ammattilaisura oli varsin värikäs.

37-vuotias entinen hyökkääjä ehti edustaa urallaan muun muassa kasvattajaseuraansa Málagaa, Marseillea, Rayo Vallecanoa ja Sporting Lissabonia. Koke pelasi usean vuoden ajan myös Kreikassa edustaen Aris Thessalonikia 175 ottelun verran. Koke pelasi myös MLS:ssä, 2. Bundesliigassa ja Intiassa.

Nykyään Koke pelaa jalkapalloa varsin erilaisissa olosuhteissa – nimittäin vankilassa kotikaupungissaan Málagassa. Koke on viettänyt viimeiset puoli vuotta málagalaisessa vankilassa. Koke pidätettiin joulukuussa huumeiden salakuljetusvyyhdin yhteydessä. Myös Koken vaimo ja veli pidätettiin.

Urallaan 11 ottelua La Ligassa pelannut Koke oli El Desmarquen haastateltavana, ja kertoi muun muassa ajastaan vankilassa.

– Aika on mennyt täällä varsin hyvin. Luonnollisesti olen menettänyt vapauteni, mutta kaikesta oppii. Pidän itseäni onnekkaana ihmisen, joka on kokenut uskomattomia asioita ja tämä on yksi niistä. Kaikki on täällä vaikeaa, mutta haastavinta on olla ilman perhettäni, tyttäriäni ja vanhempiani. Olemme hyvin yhtenäinen perhe. Vaikeinta on se, että vaimoni ja veljeni ovat myös vangittuina, Koke totesi.

Koke on pelannut kerran vankilassa jalkapalloa, mutta on muuten tyytynyt vain seuraamaan vierestä muiden otteluita.

– Vangit pelaavat täällä päivittäin, mutta olen itse pelannut vain kerran. En pelaa juurikaan, koska en pidä futsalpalloista. Kaikki pyytävät minua pelaamaan, mutta ennemmin istun ja katson vierestä heidän pelejään.

– Luonnollisesti kaikki tuntevat minut, koska olen málagalainen. Saapuessani tänne kaikki odottivat minua. Olemme silti samanlaisia puhuessamme jalkapallosta. Täällä on leipureja, rekkakuskeja ja entisiä jalkapalloilijoita, mutta kaikki olemme vankilassa, eikä minulla ole mitään erityisoikeuksia. Ihmisten kunnioituksen voi voittaa vain omalla käytöksellään.

Koke kertoi yllättyneensä muista vangeista. Entisen hyökkääjän mielestä vankilassa on hyviä ja mielenkiintoisia ihmisiä.

– Kyllä, olen yllättynyt. Tämä ei ole ollenkaan sellaista, mitä odotin. Jokaisella vangilla on oma historiansa. En tuomitse ketään. Pidän kuuntelemisesta ja tykkään auttaa muita. Sitä teenkin täällä eniten. Ehdottomasti täällä on hyviä ja mielenkiintoisia ihmisiä.

Lähde: El Desmarque