Voitokkaasti Barcelonassa aloittanut Ronald Koeman pitää ovea auki kärkihankinnalle: ”Toivottavasti saamme yhden”

© Kuva: Getty Images

Barcelona aloitti sunnuntaina La Liga -kautensa, kun se kukisti kotikentällään Villarrealin komeasti maalein 4-0 (lue raportti). Kaikki maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla. Ensin osui kahdesti 17-vuotias Ansu Fati ja sitten rangaistuspotkusta Lionel Messi. Viimeinen maali oli Villarrealin oma maali.

Ottelu oli uuden valmentajan Ronald Koemanin kilpailullinen debyytti Barcelonan valmentajana. Hyvä startti oli luonnollisesti hollantilaisen mieleen.

– Pelasimme mahtavan ensimmäisen puoliajan. Liikuimme ja prässäsimme paljon, teimme hyviä tilanteenvaihtoja ja riistimme paljon palloja, Koeman totesi pelin jälkeen Mundo Deportivon jälkeen.

– Yksi kritiikin kohteistani Elche-harjoituspelin jälkeen oli joukkueen suoritus. Silloin loimme paljon paikkoja, mutta teimme vain yhden maalin.

Edellämainitun Elche-pelin jälkeen Koeman oli kritisoinut juuri Ansu Fatia. Nyt nuori megalupaus vastasi kritiikkiin parhaalla mahdollisella tavalla, kahdella maalilla.

– Fati on nuori pelaaja, jonka täytyy löytää peliinsä ja suoritustasoonsa tasaisuutta. Hän on näyttänyt, että hänellä on mahtava tulevaisuus Barcassa edessään. Olen hyvin iloinen hänen puolestaan, sillä hän pelasi mahtavan ottelun.

– Hänen täytyy kehittyä ja tehdä töitä joka päivä. Hän on hyvä poika ja avoin kuuntelemaan.

Koemanin mukaan toisella puoliajalla Barcelona laski tempoa ja alkoi menettää palloja. Hän kuitenkin antoi pelaajille synninpäästön, sillä kyseessä oli kauden avauspeli eikä fyysinen valmius ollut vielä tapissa. Tärkeintä oli valmentajan mielestä kuitenkin joukkueen kollektiinen yhteispeli.

Koeman totesi olevansa myös tyytyväinen Antoine Griezmannin panokseen ja etenkin hänen puolustuspelaamiseensa, vaikka ranskalainen maaleitta jäikin. Hän jätti silti yhä oven auki kärkimieshankinnalle. Siirtoikkuna on auki vielä viikon.

– Minulle ei ole merkitystä sillä, kuka maalit tekee. On silti aina hyvä, jos joukkueessa on vakituinen ysi, joka mahdollistaa toisen pelisuunnitelman. Teemme töitä sen (hankinnan) eteen, ja toivottavasti voimme saada yhden, Koeman sanoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.