La Ligan kuudes kierros saatiin valmiiksi torstaina, ja heti perjantaina mennään taas seitsemännen kierroksen merkeissä. Kierros käynnistyy vauhdikkaaksi povattavalla ylemmän keskikastin väännöllä Villarreal-Real Betis, mutta suurimman huomion saa epäilemättä lauantai-iltana pelattava Madridin derby, joka on samalla koko sarjan kärkiottelu.

Lauantain alkajaisiksi uuden valmentajansa Albert Celadesin alaisuudessa erittäin vaihtelevia otteita esittänyt Valencia hakee sarjakauden toista voittoaan San Mamésilta. Tehtävä ei ole helppo, sillä Athletic on Real Madridin ohella ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt sarjassa vielä otteluakaan. Lisäksi Valencialla on useita loukkaantumisista johtuvia poissaoloja.

Seuraavaksi Barcelona vierailee Getafen kotikentällä, mitä luultavimmin ilman Lionel Messiä. Vielä ennen kierroksen odotetuinta kohtaamista ainoana joukkueena yhä ilman voittoa oleva Leganés hakee piristysruisketta iloisesti kautensa aloittaneen Granadan kotistadionilta.

Sitten päästäänkin Wanda Metropolitanolla derbyn kimppuun. Atléticon edellistä voittoa Realista La Ligassa saadaan hakea aina helmikuulta 2016 saakka, mutta on kotijoukkue Los Blancosin päänahan ottanut sen jälkeenkin muun muassa Mestarien liigan pudotuspeleissä ja UEFA Super Cupissa.

Kesän harjoitusottelussa nähtiinkin sitten todellinen Atléticon näytös, kun paikallisvastus kaatui heinäkuun lopussa maalein 7-3. Diego Costa kuritti Madridia peräti neljällä maalilla. Wanda Metropolitanolla Atlético ei ole Realia voittanut kuitenkaan vielä kertaakaan.

Real Madrid pääsee otteluun huomattavasti tyhjentyneen sairaslistan tuudittamana, sillä sivussa ovat varmuudella ainoastaan pitkäaikaistoipilas Marco Asensio ja Ferland Mendy. Luka Modric, Isco ja Marcelo sen sijaan saattavat olla Zinedine Zidanen käytettävissä.

Myös Atlético Madrid pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, mutta vain lähes. Sivusta peliä joutuu seuraamaan Álvaro Morata, joka ajettiin kahdella keltaisella ulos ottelussa Mallorcaa vastaan. Espanjan kilpailuvaliokunta ei hyväksynyt Atléticon anomusta perua pelikielto, ja niinpä hyökkääjä ei pääse kohtaamaan entistä seuraansa. Lisäksi Atléticolle mätkäistiin 350 euron sakot.

Kierroksen päätteeksi sarjakakkonen Real Sociedad pyrkii jatkamaan kolmen ottelun voittoputkeaan vieraillessaan Sevillassa.

Perjantai:

22.00 Villarreal-Real Betis

Lauantai:

14.00 Athletic Bilbao-Valencia
17.00 Getafe-Barcelona
19.30 Gradana-Leganés
22.00 Atlético Madrid-Real Madrid

Sunnuntai:

13.00 Espanyol-Real Valladolid
15.00 Eibar-Celta Vigo
17.00 Alavés-Mallorca
19.30 Levante-Osasuna
22.00 Sevilla-Real Sociedad

Kaikki ottelut ovat katsottavissa C Moren suoratoistopalvelussa.