Mullistava ehdotus ilmoille: La Ligan loppukausi kokonaan Kanariansaarilla?

© Kuva: Getty Images

La Ligan loppukauden pelaaminen on edelleen hämärän peitossa, sillä koronaviruspandemia pani sarjan määrittelemättömän pituiselle tauolle ja pitää Espanjaa edelleen otteessaan. Mikäli sarjaa päästään jatkamaan, pelattaisiin ottelut suurella todennäköisyydellä ilman katsojia.

Nyt ilmoille on heitetty mullistava ehdotus loppukauden pelaamiseksi. Hotelliyhteisö Ashotel on tehnyt kirjallisen ehdotuksen Espanjan jalkapalloliitolle ja La Ligalle siitä, että kauden jäljellä olevat ottelut voitaisiin pelata kokonaisuudessaan Kanariansaarilla. Ehdotus kattaa kaikki La Ligan sekä Segundan kauden loput sarjaottelut. Kirjeen Luis Rubialesille ja Javier Tebasille lähetti Ashotelin puheenjohtaja Jorge Marichal.

Ashotelin ehdotuksen keskeinen peruste on Kanariansaarten eristäytyneisyys. Manner-Espanjaan on paljon etäisyyttä, eikä pandemia ole päässyt iskemään samalla voimalla Kanariansaarille.

Infrastruktuuri Kanariansaarilla on kunnossa. Saarilla vieraili vuonna 2019 yli 15 miljoonaa turistia, joten tarjolla on valtava valikoima laadukkaita luksushotelleja seurojen ja joukkueiden käyttöön. Jalkapallotoiminnan keskittäminen Kanarialle auttaisi myös saarten turismin ja talouden toipumista, sillä hallituksen määräys sulki hotellit 27. maaliskuuta. Ashotel näkee ehdotuksensa ratkaisuna, jossa kaikki osapuolet voittaisivat.

Ashotelin mukaan Kanariansaarten jalkapallokentät, harjoituskentät ja muut puitteet riittäisivät hyvin otteluiden järjestämiseen sekä pelaajien valmistautumiseen ja palautumiseen. Rajallinen katsomokapasiteetti ei olisi ongelma, sillä otteluihin tuskin olisi tarkoituskaan päästää yleisöä paikalle.

Lisäperusteena hotelliyhteisö mainitse myös Kanariansaarten miellyttävän ilmaston. Manner-Espanjassa lämpötilat saattaisivat nousta kesäkuukausina tuskastuttavan kuumiksi.

Kanariansaarilla olisi tarjota myös riittävä sairaalakapasiteetti, mikäli sellaiselle tulisi tarvetta. Sairaalavuoteita on yli 2 000, ja ammattimaista sairaalahenkilöstöä riittämiin.

Lähde: Marca


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.