Espanjalaisluotsilta ehdotus: Seurojen pitäisi maksaa täydet palkat työntekijöilleen valmentajia ja pelaajia lukuun ottamatta

© Kuva: Getty Images

Useat seurat ympäri maailman ovat vaikeassa tilanteessa koronaviruksen aiheuttaman tauon vuoksi.

Espanjassa monet seurat ovat lomauttaneet työntekijöitään.

Maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Rayo Vallecanoa valmentavan Paco Jémezin mielestä seuran pitäisi maksaa täydet palkat työntekijöilleen pelaajia ja valmentajia lukuun ottamatta, sillä muun muassa huoltajat ja toimiston väki tarvitsee palkkojaan enemmän.

– Kaikkien rohkeiden, järkevien ja tosissaan otettavien seurojen pitäisi maksaa täydet palkat työntekijöilleen, jotka tarvitsevat niitä pitääkseen taloutensa kunnossa kuukauden loppuun saakka. Myöhemmin me valmentajat ja pelaajat katsoisimme, mikä tilanne on missäkin vaiheessa, Jémez totesi El Larguerolle.

– Puhun paljon seuran työntekijöiden kanssa ja he ovat huolestuneita. Heille heidän palkat antavat edellytyksen elämiseen ja seuran budjetin huomioiden ne ovat vain murto-osa. Kukaan pelaajista tai valmentajista ei vaadi, että meidän palkat maksettaisiin kokonaisuudessaan. Meiltä voidaan ottaa pois ne rahat, joiden eteen emme ole tehneet töitä, Jémez viittasi kevään pelaamattomiin otteluihin ja nykyiseen taukoon.