Sarjanousija Elche rikkoi siirtoennätyksensä – tulokkaan nimi hyvä enne?

© Kuva: Getty Images

La Ligaan karsintojen kautta noussut Elche CF tiedottaa kotisivuillaan hankkineensa viiden vuoden sopimuksella 23-vuotiaan keskikenttäpelaajan Raúl Gutiérrez Parejon, eli tuttavallisemmin Gutin. Kenties nimi on hyväkin enne, sillä sekä Guti että Raúl ovat Real Madridin ikimuistoisia seuraikoneita. Raúl Guti on Elchen neljäs uusi hankinta alkaneelle kaudelle.

Raúl Guti on Real Zaragozan kasvatti, joka ei ole vielä La Ligassa pelannut. Segundassa hänellä on pelattuja otteluita 84. Niissä Guti on tehnyt kahdeksan ja syöttänyt viisi maalia. Viime kaudella Guti pelasi Real Zaragozan avauskokoonpanossa käytännössä koko kauden, ja teki 37 pelissä viisi maalia ja antoi neljä maalisyöttöä.

Transfermarktin mukaan Elche maksaa Gutista Zaragozalle viiden miljoonan euron siirtokorvauksen. Summa yli kolminkertaistaa Elchen aiemman siirtoennätyksen. Aiempaa ennätystä on pitänyt hallussaan hyökkääjä Jonathas, josta Elche maksoi italialaiselle Delfino Pescaralle 1,5 miljoonaa euroa kesällä 2015.

Elche kuvailee tiedotteessaan Gutia fyysiseksi keskikenttäpelaajaksi, jolla on hyvä tekniikka ja joka sijoittuu älykkäästi. Häntä kehutaan myös hyväksi syöttelijäksi ja pelaajaksi, jolla on painava oikean jalan laukaus.

Elche avaa sarjakautensa lauantaina kotipelillä Real Sociedadia vastaan. Vahvistuksia kaivataan vielä lisääkin, sillä toistaiseksi kokoonpanossa on vain 16 pelaajaa. Kaiken lisäksi Transfermarkt listaa heistä kahdeksan pelipaikaksi hyökkäyksen, joten lisää pelaajia tarvittaisiin niin maalivahtiosastolle (nyt riveissä yksi maalivahti), puolustukseen (4) kuin keskikentällekin (3).


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.