Granada on selvittänyt tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

Granadan lohkopaikka toteutui, kun joukkue kaatoi viimeisellä karsintakierroksella ruotsalaisen Malmön vieraskentällä 3-1.

Granada avasi maalihanat puolen tunnin pelin kohdalla, kun Darwin Machís osui Antonio Puertasin esityöstä.

Jo Inge Berget toi Malmön tasoihin juuri ennen taukoa, mutta toisella jaksolla Granada meni menojaan Puertasin ja Yangel Herreran osuttua maalipuiden väliin.

Voiton myötä Granadasta tulee kolmas espanjalaisjoukkue tämän kauden Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Ilman karsintoja lohkovaiheeseen etenivät viime kauden sarjasijoituksen perusteella Villarreal ja Real Sociedad.

Lohkot arvotaan huomenna perjantaina kello 14 Suomen aikaa. Mukana on yhteensä 48 joukkuetta. Lohkovaiheen ensimmäiset ottelut pelataan 22. lokakuuta.