Valencia veti tämän kesän ja syksyn siirtoikkunassa erittäin säästeliästä linjaa. Kireämmälle vyötä ei edes voi juuri vetää. Seura myi kaikkiaan yhdeksän pelaajaa ja käytännössä yli puolet ihanneavauksestaan.

Tilalle ei tullut ainuttakaan uutta hankintaa, vaan kaikki edustusjoukkueen uudet pelaajat olivat joko lainalta palaajia tai nostettiin seuran omista junioreista. Se sai lehtitietojen mukaan päävalmentaja Javi Gracian pohtimaan jo kuukausi sitten pestinsä nopeaa jättämistä (lue lisää).

Mikä pahinta, näyttää siltä, ettei Gracian painajainen ole vieläkään ohi. Mediatietojen mukaan Valencian ranskalainen profiilipelaaja Geoffrey Kondogbia kävi sunnuntaina Atlético Madridin lääkärintarkastuksessa ja tulee allekirjoittamaan pian sopimuksen Atléticoon.

Hankinta on mahdollista siirtoikkunan ulkopuolellakin, koska Atlético menetti siirtotakarajalla Thomas Parteyn Arsenaliin ulosostoklausuulin maksamisen myötä eikä ehtinyt enää ostaa miehelle korvaajaa. La Ligan poikkeussäännöt sallivat korvaajan hankkimisen tässä tilanteessa vielä kuukauden päivät Thomasin lähdön jälkeen.

Javi Gracia ei vahvistanut sunnuntaisen Getafe-ottelun jälkeen Kondogbian lähtöä seurasta, vaan totesi, ettei ole varsinaisesti tilanteen tasalla.

– En tiedä. Tiedän vain sen, mitä olen nähnyt, että hän on Madridissa, Gracia totesi lehdistölle ytimekkäästi ennen kuin lähetti suoria piikkejä Valenciaa johtavien Peter Limin ja Anil Murthyn suuntaan.

– Viimeinen tietoni on, että puheenjohtaja (Anil Murthy) sanoi minulle ennen lauantain harjoituksia, että on mahdollista menettää pelaaja. Vain kaksi viikkoa aiemmin hän oli sanonut minulle, ettei hän lähde. Luulen, että tyydyn niihin pelaajiin, joita minulla on, sillä heistä olen hyvin ylpeä.

Javi Gracialta kysyttiin, kokeeko hän tulleensa petetyksi Murthyn taholta. Vastaus puhuu puolestaan.

– Olen aina sanonut, mitä ajattelen. Hän soitti minulle erikseen kertoakseen, ettei pelaaja lähde seurasta. Minulla on liikaakin sanottavaa.

[readmore from=Kondogbia-Geoffrey]

– Selittäköön tämän asian hän, joka tilanteesta tietää. Minä en ole selityksistä vastuussa. Minä vain vedän pelaajille harjoituksia ja yritän kehittää peliämme, jotta kannattajat voisivat nauttia joukkueesta vaikeuksistamme huolimatta.

– Minä tiedän sen, mitä minulle on sanottu, mutta en voi enää luottaa samalla tavalla siihen, mitä minulle kerrotaan.

Lähde: AS