Getafe – kausiennakko 2018/19: Ihanan ärsyttävä lähiöseura onnistuu jälleen

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Viime kausi

Getafen viime kausi oli menestyksekäs. Seura palasi kahden vuoden jälkeen pääsarjaan, ja monet odottivat Getafen taistelevan putoamista vastaan.

Mitä vielä. Getafe pelasi kerrassaan loistavan kauden ja taisteli vielä loppukaudellakin jopa europaikoista. Getafen suurin ase viime kaudella oli sen pitävä puolustus.

Getafe päästi sarjassa kolmanneksi vähiten takaiskuosumia. Jopa Real Madrid päästi 11 maalia enemmän kuin piskuinen Getafe. Seura keräsi kunnioitettavat 55 pistettä kauden aikana. Se on loistava saldo, sillä Getafen seurapresidentin Ángel Torresin mukaan Getafen tavoite oli kerätä noin 40 pistettä ja säilyä sarjassa.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Emiliano Buendía (Norwich)
Hyökkäävä keskikenttä, 21-vuotias

Getafen oma kasvatti pelasi viime kauden lainalla Cultural Leonesassa – ja hyvin pelasikin. 42 ottelussa nuorukainen kirjautti tehot 7+11. Getafen fanit eivät pääse Buendían tehoista nauttimaan, sillä mies myytiin 1,5 miljoonalla eurolla Teemu Pukin Norwichiin.

Faycal Fajr (Caen)
Hyökkäävä keskikenttä, 30-vuotias

Fajr oli Getafen parhaita pelaajia viime kaudella. Pelasi 31 ottelua ja iski tehot 1+4. Myytiin 1,5 miljoonalla eurolla Timo Stavitskin Caeniin.

Alberto García (Rayo Vallecano)
Maalivahti, 33-vuotias

García pelasi jo viime kauden lainalla Rayo Vallecanossa. Siirtyi nyt samaan seuraan ilmaiseksi.

Karim Yoda (Reus Deportiu)
Oikea laitahyökkääjä, 29-vuotias

Ei mahtunut syksyllä Getafen kokoonpanoon. Pelasi kevään lainalla Segundan Reus Deportiussa, jonne siirtyi nyt pysyvästi.

Vicente Guaita (Crystal Palace)
Maalivahti, 31-vuotias

Iso menetys. Kokenut ykkösmaalivahti lähti Getafesta ilmaiseksi Crystal Palaceen.

Francisco Molinero (Sporting Gijón)
Oikea laitapakki, 32-vuotias

Jäi hyvin vähälle vastuulle. Kaikkien kannalta parempi ratkaisu, että siirtyi Sporting Gijóniin.

Filip Manojlovic (Panionios, laina)
Maalivahti, 22-vuotias

Hankittiin vuosi sitten Getafeen. Istui viime kaudella lähinnä katsomossa. Tämä kausi menee lainalla kreikkalaisessa Panioniosissa.

Mathías Olivera (Albacete, laina)
Vasen laitapakki, 20-vuotias

Tuli Getafeen vuosi sitten. Nuorukaiseen riittää vielä luottoa, joten häntä ei päästetty ilmaiseksi muualle. Pelaa tämän kauden lainalla Albacetessä.

Chuli (Extremadura, laina)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Getafe osti Chulin 700 000 eurolla vuosi sitten. Syksyllä jäi ilman vastuuta ja vielä loukkaantui. Kevät meni lainalla Lugossa, eikä jälki sielläkään ollut kovin hyvää. Pelaa tämän kauden lainalla Extremadurassa.

Sergio Mora (ilman seuraa)
Keskikentän keskusta, 38-vuotias

Saapui Getafeen 1,5 vuotta sitten. Oli avauksen mies nousukeväänä. Viime kaudella vastuu väheni merkittävästi ja jäi lopulta ilman sopimusta.

Álvaro Jiménez (ilman seuraa)
Oikea laitahyökkääjä, 23-vuotias

Jiménez osoittautui hudiksi. Getafe käytti mieheen miljoona euroa vuosi sitten. Pelasi lopulta vain 704 minuuttia ja iski yhden maalin. On nyt työtön.

Mathieu Flamini (ilman seuraa)
Puolustava keskikenttä, 32-vuotias

Flamini saa taas etsiä itselleen uuden seuran, mikäli peliura vielä jatkuu. Hankittiin vapailta markkinoilta viime helmikuussa. Täytti ruutunsa, eli pelasi kahdeksan ottelua. Sopimusta ei jatkettu.

Loïc Rémy (Las Palmas, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 31-vuotias

Lainattiin viime kevääksi Las Palmasista tuomaan tehoja hyökkäykseen. Teki lopulta kolme maalia ja palasi kauden päätteeksi Las Palmasiin.

Emiliano Martínez (Arsenal, laina päättyi)
Maalivahti, 25-vuotias

Arsenalista lainattu Martínez täytti ruutunsa. Toimi kakkosvahtina ja pelasi kauden aikana kuusi ottelua.

Jefferson Montero (Swansea, laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 28-vuotias

Lainattiin Swanseasta viime kaudeksi. Pelasi syksyllä neljässä pelissä, mutta osoittautui täydelliseksi hudiksi. Lainattiin kevään pariksi viime kuukaudeksi eteenpäin ecuadorilaiseen Emeleciin. Palasi nyt emoseuraansa Swanseaan.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Ignasi Miquel (Málaga)
Toppari, 25-vuotias

Málaga teki hyvät kaupat: osti Miquelin Lugosta 500 000 eurolla viime talvena, ja myi nyt kymmenen kertaa suuremmalla summalla (5 miljoonaa euroa) Getafeen. Miquelistä tuli Getafen seurahistorian neljänneksi kallein hankinta – ja seurahistorian kallein puolustaja. Nousi siirtonsa jälkeen välittömästi Málagan avauksen mieheksi. Nouseeko avaukseen myös Getafessa?

Nemanja Maksimovic (Valencia)
Keskikentän keskusta, 23-vuotias

Maksimovicistakin Getafe pulitti viisi miljoonaa euroa. Kyseessä on keskikentän keskikaistan pelaaja, joka pelasi viime kauden Valenciassa. Siinä missä Málaga teki Miquelin suhteen hyvän voiton, Maksimovicista taas hyötyi Valencia. Lepakot nimittäin oli saanut miehen ilmaiseksi vuosi sitten. Maksimovic pelasi viime kaudella vain 549 minuuttia La Ligassa. Sikäli oli aika yllättävää, että Getafe halusi investoida serbiin näin paljon.

Iván Alejo (Eibar)
Oikea laitahyökkääjä, 23-vuotias

Kolmas mahdollisesti ylihintaiseksi osoittautuva hankinta. Eibar käytti Alejoon 300 000 euroa vuosi sitten. Nyt Getafe osti topparin itselleen neljällä miljoonalla eurolla. Jälleen yllättävä kauppa sikäli, että ei ollut Eibarissakaan avauksen mies.

David Soria (Sevilla)
Maalivahti, 25-vuotias

Sevillasta Getafe nappasi vahvistuksen maalivahtiosastolleen. Voi osoittautua kolmen miljoonan euron korvausta vastaan oivaksi hankinnaksi. Pelasi viime kaudella 15 ottelua La Ligaa. Vaikka oli periaatteessa kakkosvahti, Soria esiintyi usein luotettavammin kuin nimellinen ykkönen, Sergio Rico.

Vitorino Antunes (Kiovan Dynamo)
Vasen laitapakki, 31-vuotias

Antunes pelasi jo viime kauden Getafessa lainalla. Oli ehdoton ykkösvaihtoehto vasemman pakin tontille. Ei siis ihme, että Getafe osti miehen omakseen 2,5 miljoonalla eurolla.

Mauro Arambarri (Boston River)
Keskikentän keskusta, 22-vuotias

Arambarrin suhteen Getafe toimi samoin kuin Antunesin kanssa. Viime kaudella Arambarri pelasi Getafessa lainalla ja kuului avauksen pelaajiin. Kauden päätteeksi Getafe osti miehen itselleen 2,15 miljoonalla eurolla.

Leandro Cabrera (Crotone)
Toppari, 27-vuotias

Vielä kolmas saman tyylin kauppa. Cabreran Getafe lainasi viime kevääksi. Vaikka kausi päättyi polvivammaan huhtikuun lopussa, madridilaisseura ehti vakuuttua. Osti uruguaylaisen itselleen 600 000 eurolla.

Oswaldo Alanís (Chivas)
Toppari, 29-vuotias

Meksikolaisesta Chivasista Getafe nappasi Alanísin ilmaiseksi. Povaamme miestä suoraan jopa avaukseen.

Leandro Chichizola (Las Palmas)
Maalivahti, 28-vuotias

Getafen maalivahtiosasto voi olla ihan hyvillä kantimilla alkavalla kaudella. Vaikka Vicente Guaita lähti, Sorian lisäksi Getafe onnistui nappaamaan Chichizolan, joka saapui seuraan ilmaiseksi Las Palmasista. Chichizola pelasi viime kaudella 27 ottelua La Ligassa ja kaksi Copa del Reyssä.

Ayoub Abou (Rayo Majadahonda)
Keskikentän keskusta, 20-vuotias

Abou on Barcelonan ja Porton kasvatti, jonka Getafe nappasi ilmaiseksi Rayo Majadahondasta. Oli hieman erikoinen hankinta, sillä alle kuukautta myöhemmin Abou jatkoi ilmaiseksi Real Madrid Castillaan. Että näin.

José Carlos Lazo (Real Madrid Castilla)
Oikea laitahyökkääjä, 22-vuotias

Real Madrid Castillasta Getafe nappasi ilmaissiirrolla Lazon, joka lainattiin alkavaksi kaudeksi Lugoon. Palataan asiaan vuoden kuluttua.

Markel Bergara (Real Sociedad)
Puolustava keskikenttä, 32-vuotias

Bergara pelasi jo viime kauden Getafessa lainalla. Oli selkeä avauksen mies, kunnes loukkaantui. Siirtyi nyt Getafeen ilmaiseksi ja pysyvästi. Onko enää avauksen pelaaja?

Jaime Mata (Real Valladolid)
Keskushyökkääjä, 29-vuotias

Yksi mielenkiintoisimmista hankinnoista, jonka Getafe vieläpä sai ilmaiseksi. Takoi viime kaudella Segundassa peräti 35 maalia 43 ottelussa. Antoi siihen päälle seitsemän maalisyöttöä. Iski siis keskimäärin tehopisteen lähes jokaisessa ottelussa. Saako reilun näyttöpaikan sarjaporrasta ylempänä?

Sergi Guardiola (Córdoba, laina)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Toinen vähän vastaava tapaus. Viime kaudella Segundassa ja Copassa 42 ottelussa tehot 24+8. Tuli lainalle Córdobasta. Saako Getafessa vastuuta?

Merveil Ndockyt (Getafe B)
Hyökkäävä keskikenttä, 19-vuotias

Ndockyt ostettiin Getafen kakkosjoukkueeseen vuosi sitten. Nyt nuorukainen nostettiin edustukseen. Ei vielä isoa roolia luvassa.

Rubén Yáñez (Cádiz, laina päättyi)
Maalivahti, 24-vuotias

Pelasi viime kauden lainalla Cádizissa. Jos pelaa tämän kauden Getafessa, toiminee kolmosvahtina.

Robert Ibáñez (Osasuna, laina päättyi)
Oikea laitahyökkääjä, 25-vuotias

Hankittiin viime talvena Valenciasta, ja lähetettiin kevääksi lainalle Osasunaan. Mielenkiintoista nähdä, saako nyt Getafessa näyttöpaikan.

Tiesitkö

On yleinen stereotypia, ettei Getafella ole kannattajia. Seuralla on kuitenkin kenties koko sarjan äänekkäin fanipääty.

Valmennus

José Bordalás oli viime kaudella yksi La Ligan parhaista valmentajista.

54-vuotiaan luotsin Getafe-pesti on ollut tähän mennessä jättionnistuminen. Bordalás pestattiin seuran päävalmentajaksi, kun Getafe oli Segundan putoamiskamppailussa. Bordalás nosti Getafen vielä saman kauden aikana kolmanneksi ja lopulta takaisin pääsarjaan.

Viime kaudella sarjanousija yllätti kaikki ja taisteli vielä europaikoista loppukaudella. Kukaan ei odottanut sitä, ja Getafe saa kiittää siitä pitkälti Bordalásia.

Luotsi piti palettinsa yksinkertaisena. Bordalás sai ensimmäisenä tehtävänään Getafen puolustuksen luotettavaksi. Sellaiseksi, johon Getafe kykenee turvautumaan pahassakin paikassa. Getafen puolustus oli viime kaudella La Ligan kolmanneksi paras – edellään vain Atlético ja Barcelona. Se kertonee kaiken tarpeellisen.

Getafe on hyvin kompakti paketti, jota on vaikea murtaa. Getafe kykenee puolustamaan pitkiäkin aikoja omalla alueellaan, sulkemaan syöttölinjoja ja iskemään tiukasti vastaan. Siinä Getafe on kenties koko sarjan paras Atléticon jälkeen.

Tärkein pelaaja – Djené

Toppari oli viime kaudella Getafen tärkein yksittäinen pelaaja. Togolaistoppari pelasi viime kaudella kahta kamppailua lukuun ottamatta jokaisessa sarjaottelussa ja oli Getafen puolustuslinjan päällikkö.

Djené on toppariksi varsin lyhyt, mutta paikkaa sitä nopeudellaan ja pallovarmuudellaan. Djené pelaa yksinkertaista jalkapalloa. Varmat syötöt eteenpäin, syöttölinjojen peittäminen ja miesmerkkaaminen ovat huipputasolla.

Djené hyötyy paljon Bordalásin pelitavasta, jossa topparin ainoa tehtävä on puolustaa ja pelata peliväline yksinkertaisesti eteenpäin.

Arvio

Sija: 11

Getafen pelaajamateriaali on kokenut muutoksia kesän aikana. Parempaan vai huonompaan suuntaan? Se nähdään kauden aikana, mutta Bordalásin on saatava uusi paketti toimimaan välittömästi kauden alusta saakka.

Viime kaudella Getafe oli äärimmäisen kompakti ryhmä. Jos Bordalás saa pidettyä Getafen samanlaisena, seura voi parhaimmillaan taistella jälleen europaikoista. Jos Getafe ei romahda täysin – mikä on hyvin epätodennäköistä – on seura varmasti ainakin keskikastissa.

Jos tietyt yksityiskohdat toimivat, kykenee Getafe jälleen ylittämään itsensä ja yllättämään espanjalaiset jalkapallon ystävät.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
13David SoriaMVMaalivahti04.04.1993
1Leandro ChichizolaMVMaalivahti27.03.1990
-Filip ManojlovicMVMaalivahti25.4.1996
2DjenéKPToppari31.12.1991
4Erick CabacoKPToppari19.4.1995
16Xabi EtxeitaKPToppari31.10.1987
6ChemaKPToppari3.3.1992
3Vitorino AntunesVPVasen laitapuolustaja1.4.1987
17Mathias OliveraVPVasen laitapuolustaja31.10.1997
12Allan NyomOPOikea laitapuolustaja10.5.1988
22Damían SuárezOPOikea laitapuolustaja27.4.1988
24David TimorPKKPuolustava keskikenttä17.10.1989
18Mauro ArambarriKKKeskikentän keskusta30.9.1995
20Nemanja MaksimovicKKKeskikentän keskusta26.01.1995
5Oghenekaro EteboKKKeskikentän keskusta9.11.1995
21Faycal FajrKKKeskikentän keskusta1.8.1988
15Marc CucurellaVHVasen laitahyökkääjä22.7.1998
25KenedyVHVasen laitahyökkääjä8.2.1996
11Amath NdiayeVHVasen laitahyökkääjä16.7.1996
23JasonOHOikea laitahyökkääjä6.7.1994
8Francisco PortilloOHOikea laitahyökkääjä13.6.1990
7Jaime MataKHKeskushyökkääjä24.10.1988
9Ángel RodríguezKHKeskushyökkääjä26.4.1987
14DeyversonKHKeskushyökkääjä8.5.1991
19Jorge MolinaKHKeskushyökkääjä22.4.1982

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS