Lähde: Barcelona laskenut tekemäänsä tarjousta – jo lähes varmana pidetty topparihankinta vastatuulessa

© Kuva: Getty Images

Barcelonassa rakennetaan parhaillaan ensi kauden joukkuetta uusvanhan puheenjohtajan Joan Laportan johdolla. Kysymysmerkkejä on toistaiseksi paljon enemmän kuin vastauksia. Kukaan ei vielä tiedä ainakaan julkisesti, jatkaako Lionel Messi seurassa, ja raskaiden taloustappioiden vuoksi tärkeitäkin pelaajia on luultavasti lähes pakko myydä.

Huhuja useista hankinnoista on liikkunut jo pitkään. Kaikkein varmimpana tulokkaana on pidetty Espanjan A-maajoukkuetoppari Eric Garcíaa, joka siirtyi kasvattajaseuransa Barcelonan akatemiasta La Masiasta Manchester Cityyn vuonna 2017. Nyt 20-vuotiaan Garcían sopimus on päättymässä. Hän ei ole halunnut allekirjoittaa Cityn kanssa jatkosopimusta, joten Barcelona saisi Garcían takaisin riveihinsä siirtokorvauksetta.

Useiden lähteiden mukaan Garcían siirtoa on pidetty virallistamista vaille varmana. Esisopimuksen on kerrottu olleen valmiina jo kuukausien ajan. Cuatron mukaan Garcían värväys onkin kuitenkin nyt vastatuulessa, sillä Barcelonan kerrotaan laskeneen nuorelle puolustajalle jo aiemmin tekemäänsä tarjousta.

Laportan pelaajahankinnoista vastaavaksi henkilöksi palkkaama Mateu Alemany on jo alkanut tehdä ensimmäisiä päätöksiään Barcelonan pelaajiston suhteen. Eric Garcían tilanne on prioriteettilistan kärkipäässä, sillä ilmaisena pelaajana hän olisi seuralle jokseenkin ihanteellinen vahvistus.

Seuran ja pelaajan tahto jälleennäkemisestä on yhteinen, mutta talouskriisi on Cuatron mukaan pakottamassa Barcelonan erittäin koviin ratkaisuihin. Niin koviin, että Barcelona on päättänyt muokata Garcíalle tekemänsä sopimustarjouksen ehtoja – ja nimenomaan alaspäin.

Se, että pöydällä onkin nyt aiempaa vähemmän houkutteleva tarjous, on saanut Garcían epäröimään. Nyt hänen arvellaan olevan valmis kuuntelemaan myös muiden seurojen tekemiä tarjouksia. Mikäli lähes varmana pidetty ilmaissiirto kaatuisikin, olisi se Laportan uudelle tulemiselle melkoinen arvovaltatappio.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille