Atlético Madridin pitkäaikainen kapteeni lopetti uransa – ”Kiitos sinulle, jalkapallo”

© Kuva: Getty Images

Yksi Atlético Madridin lähihistorian – ja oikeastaan koko seurahistorian – suurimmista pelaajista, Gabriel Fernández Arenas, eli tuttavallisemmin Gabi, on ilmoittanut pelaajauransa päättyneen. 37-vuotias Gabi ilmoitti päätöksestään sosiaalisessa mediassa.

– Kun aloin pelata jalkapalloa, en ikinä kuvitellut unelmieni käyvän toteen. Tänään on tullut aika panna piste jalkapalloilijan uralleni, Gabi aloitti kirjoituksensa.

– Halusin kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana tällä matkalla. Pelikavereitani, valmentajia, kaikkien joukkueiden työntekijöitä ja totta kai perhettäni ja ystäviäni, jotka eivät ole koskaan antaneet minun luhistua vaikeina hetkinä. Kiitän myös kaikkia kannattajia, jotka ovat vaatineet minua kehittyäkseni paremmaksi, ei vain kentällä vaan myös kentän ulkopuolella.

– Viimeiseksi kiitän sinua, JALKAPALLO, siitä, että sain mahdollisuuden olla ikuinen monien ihmisten muistoissa (epäilemättä suurin perintö, jonka olen saavuttanut). Nyt minun on aika vaalia omia muistojani. Kiitos kaikille!

Gabi on Madridissa syntynyt Atlético Madridin oma kasvatti. Hän pelasi vuodet 2007-2011 Real Zaragozassa ja kauden 2004-2005 lainalla Getafessa, mutta koko muun ajan hän edusti Espanjassa vain Atléticoa.

Kaikkiaan Gabi pelasi Atléticossa 417 virallista ottelua, joissa hän teki kymmenen maalia. Hän voitti kaudella 2013-2014 La Ligan, kahdesti Eurooppa-liigan ja pelasi kahdesti Mestarien liigan finaalissa. Gabi valittiin kahdesti myös Mestarien liigan kauden tähdistöön. Hän toimi kuuden vuoden ajan myös Atléticon kapteenina.

Kesällä 2018 Gabi siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan Espanjan ulkopuolelle, kun hän teki sopimuksen qatarilaisen Al Saddin kanssa. Gabi pelasi seurassa kaksi kautta, mutta ilmoitti kesäkuussa, ettei käyttäisi sopimuksessaan ollutta optiovuotta. Nyt, viisi kuukautta myöhemmin, Gabi ilmoitti koko pelaajauransa päättyneen.

Gabin on huhuttu syksyn aikana liittyvän Diego Simeonen valmennustiimiin Atléticossa. Toistaiseksi spekulaatio ei ole konkretisoitunut, mutta ovet pysynevät miehelle seurassa auki.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel Fernández, Gabi (@gabi14)


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.