Barcelonassa järjestetään puheenjohtajavaalit 24. tammikuuta.

Víctor Font kuuluu vaalien suurimpiin ennakkosuosikkeihin Joan Laportan kanssa. Jompi kumpi kaksikosta voittaa hyvin todennäköisesti tammikuiset vaalit.

Font on mainostanut vaalikampanjaansa usein Xavin nimellä. Font ja Xavi ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään ja Font haluaa Xavin Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi tulevaisuudessa. Xavi valmentaa parhaillaan Al Saddia.

Font muistutti torstaisessa lehdistötilaisuudessaan, ettei kuitenkaan solmisi Xavin kanssa välittömästi sopimusta, jos hänet valittaisiin puheenjohtajaksi. Ronald Koemanin työpaikka olisi siten turvattu ainakin hetkeksi.

– Xavin Al Sadd -sopimuksessa on pykälä, jonka avulla hän voi siirtyä vapaasti Barcelonaan. Xavi ei ole kuitenkaan ainoastaan minun yksinoikeus, vaan kaikkien ehdokkaiden pitäisi ottaa hänet suunnitelmiinsa.

– Me olemme silti tehneet jo vuosien ajan töitä hänen kanssaan, jotta voimme luoda Xaville sellaiset olosuhteet, ettei hänelle käy samalla tavalla kuin Pep Guardiolalle. Guardiola valmensi täällä muutaman vuoden ja lähti sitten muualle.

– Haluamme Xavin valmentavan täällä pitkään. Xavi on ainutlaatuinen, sillä hän tuntee seuran ja on johtamiskykyinen. Toivottavasti kaikki ehdokkaat luottavat häneen. Minulla on selvät suunnitelmat Xavin roolille, jos pääsen puheenjohtajaksi.

Lähde: Mundo Deportivo