Ansu Fatin jatkonäkymät näyttävät hyviltä – Barcelona hyödynsi 55 000 euron arvoisen ”salaisen pykälän”

© Kuva: Getty Images

Lionel Messin lähdettyä Barcelonasta Paris Saint-Germainiin, kymppipaidan Barcelonassa peri huippulupaus Ansu Fati. Fati täyttää lokakuun lopussa 19 vuotta, mutta häneen kohdistuvat seurassa erittäin suuret odotukset. Tällä kaudella Fati ei ole vielä pelannut, vaan hän on ollut sivussa viime marraskuusta lähtien polvivamman ja sitä seuranneiden leikkausten johdosta. Fatin paluuta odotetaan kuitenkin lähiviikkoina.

Ansu Fatin nykyinen sopimus Barcelonan kanssa umpeutuu ensi kesänä. Barcelonassa on kuitenkin oltu optimistisia koko ajan sen suhteen, että Fati jatkaa seurassa tulevillakin kausilla. Sen turvana on se, että Fatin 4.12.2019 solmitussa jatkosopimuksessa on optio kahdesta jatkovuodesta.

Barcelonan asioita läheltä seuraava Sport kirjoittaa, että Barcelonan asetelmat jatkosopimuksen suhteen ovat erinomaisen hyvät. Sen mukaan toissa vuonna tehdyssä sopimuksessa on kaksi tärkeää pykälää, jotka ovat seuran kannalta hyvin suotuisat.

Ensimmäinen pykälä koskee sitä, että Barcelonalla on yksipuolinen oikeus jatkaa sopimusta kahdella vuodella, kunhan jatkopäätös tehdään viimeistään 15.6.2022. Toinen pykälä on, että Barcelona vahvistaa oikeutensa tähän yksipuoliseen optiopykälään maksamalla Ansu Fatille 55 500 euron korvauksen 31.10.2020 mennessä. Summan maksaminen ei edellytä optiovuosien käyttämistä.

Sportin tietojen mukaan Barcelona on tämän pykälän hyödyntänyt ja se maksoi ennen vaadittua päivämäärää Fatille kyseisen summan. Näin ollen Barcelonalla on vajaat yhdeksän kuukautta aikaa tarttua Fatin sopimuksen kahteen optiovuoteen.

Viivytellä seura ei kuitenkaan asian kanssa aio, vaan pyrkimys on, että jatkosta päästään lopulliseen sopuun jo lähiviikkojen aikana. Neuvottelujen kerrotaan olevan jo hyvällä mallilla. Ansu Fatin jatkosopimuksen virallistumisen uskotaan olevan koko seuran ja joukkueen moraalille hyvä buusti.

Mielenkiintoinen yksityiskohta Fatin edellisen sopimuksen Barcelonan kannalta erittäin suotuisissa pykälissä on, että sen arkkitehti oli Rodrigo Messi, Lionel Messin veli. Rodrigo Messi toimi tuolloin Fatin agenttina ja vakuutteli Fatin siitä, että Barcelonassa jatkaminen on hänen uransa kannalta paras ratkaisu. Nykyisin Fatin asioita hoitaa superagentti Jorge Mendes.

On kuitenkin hyvin mahdollista, että sopimuksen optiovuosia ei sinänsä edes käytetä, vaan pykälät ovat Barcelonalle ainoastaan hätävara. Koska tahto jatkaa yhteistä taivalta on molempien osapuolten yhteinen, voi olla, että Fati saa seuralta kokonaan uuden sopimuksen.

Varsinaisesti FIFA:n määräykset jopa kieltävät alle 18-vuotiaita pelaajia tekemästä yli kolmevuotisia sopimuksia (optiovuodet mukaan luettuna), mutta Barcelonaan tämä kielto ei pätisi, koska Espanjan lait nämä sopimukset sallivat. Oikeustaisteluihin Barcelona ei halua kuitenkaan ajautua, ja siksi kokonaan uusi sopimus näyttää todennäköisemmältä vaihtoehdolta kuin optiovuosien lunastus.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.