Lähde: Barcelonan huippulupaus torstaina jo kauden neljänteen polvileikkaukseen

© Kuva: Getty Images

18-vuotiaan Ansu Fatin kaudesta on tullut täydellinen pannukakku. Barcelonan huippulupaus joutuu torstaina jo neljänteen polvileikkaukseen tällä kaudella. Tätä vaihtoehtoa pohdittiin jo maanantaina, mutta Mundo Deportivon mukaan näin on nyt päätetty tehdä.

Fati loukkasi vasemman polvensa sisäkierukkaa viime marraskuussa, eivätkä ongelmat ole hellittäneet sen paremmin kuntoutuksella kuin aiemmilla leikkauksillaan. Aiemmin leikkauksen on suorittanut barcelonalainen lääkäri Ramon Cugat, mutta nyt aiotaan luottaa Portugalin maajoukkueen lääkäriin. Hän tutki Fatin polvea viime viikkojen aikana yhdessä gijónilaislääkäri Antonio Maestron ja Lyonilaisen polviekspertin Bertrand Sonnery-Cottetn kanssa. Juuri Lyonissa Fati kävi maaliskuussa isänsä kanssa kysymässä asiantuntijan mielipidettä.

Yhdessä kolme lääkäriä sopivat, että Fati kuormittaa polvea vähän enemmän, jotta nähdään, kuinka jalka kasvavaan rasitukseen reagoi. Seurannan takaraja oli viime sunnuntai, ja koska nivelet eivät alkaneet parantua, päätettiin jalka jälleen leikata.

Fatia odottaa leikkauksen jälkeen arviolta kahden kuukauden huili, joten pelaamisen EM-kisoissa hän saa viimeistään nyt kokonaan unohtaa. Barcelonan toive on, että Fati olisi taas täydessä kunnossa ensi kauden alkaessa.

Fatin polvi leikattiin ensimmäisen kerran 9. marraskuuta, toisen kerran 4. tammikuuta ja kolmannen kerran maaliskuun lopussa. Nyt edessä on siis jo neljäs polvileikkaus puolen vuoden sisällä.

Ansu Fati pelasi ennen loukkaantumistaan kymmenen ottelua, joissa hän teki viisi maalia ja syötti neljä. Espanjan A-maajoukkueessa hän ehti pelata neljä ottelua ennen loukkaantumistaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.