Ensin Lionel Messi ja nyt Cesc Fàbregas – Barcelona-ikonit jatkavat seurajohdon lyttäämistä: ”Asiat voisi hoitaa eri tavalla”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan kasvatti ja entinen keskikenttäpelaaja Cesc Fàbregas on liittynyt kasvavaan joukkoon, joka kritisoi avoimesti katalonialaisseuran johtoa.

Blaugranan johtoportaan toiminta nousi otsikoihin taas tällä viikolla, kun seuran kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä Luis Suárez käytönnässä hiillostettiin vaihtamaan seuraa. Uruguaylaiskärki sai tietää puhelimitse, ettei häntä tarvita tällä kaudella, ja Suárez, 33, suuntasi Barcelonan kilpailijaan Atletico Madridiin kaksivuotisella sopimuksella.

Barcelonan kapteeni Lionel Messi ilmaisi tyytymättömyytensä seuran toimintaan Instagram-julkaisussaan, jossa hän toivotti hyvälle ystävälleen Suárezille kaikkea hyvää jatkoon. Itsekin lähtökuopissa ollut Messi, 33, totesi tyhjentävästi, että ”mikään ei enää yllätä häntä”. Messin näkemyksen jakoivat myös seuran entiset pelaajat Dani Alves ja Neymar, jotka kritisoivat Barcelonaa julkaisun kommenttikentässä.

Nykyään AS Monacon riveissä pelaavalta Fàbregasilta, 33, kysyttiin, mitä mieltä hän on Barcelonan toiminnasta Suárezin ja Messin suhteen. Espanjan maajoukkueen entinen luottopelaaja myönsi, että toivoisi vanhalta seuraltaan enemmän hienovaraisuutta.

– Tietysti sen oli tapahduttava jonain päivänä, eikö vain? Sen, että meidän vanhempien pelaajien, vuoden 1987 ikäluokan aika tulee eteen, kommentoi Fàbregas Marcan mukaan.

– Se on selvää, että asiat olisi voinut hoitaa eri tavalla. Me puhumme nyt pelaajista, jotka ovat antaneet elämänsä Barcelonalle, voittaneet paljon pokaaleja, olleet seuraikoneja ja -legendoja. Siksi minusta asiat voisi hoitaa eri tavalla, erityisesti pelaajien kohtelun ja kunnioituksen kohdalla.

– Se saa minut hieman surulliseksi, koska he ovat ystäviäni. Tiedän, kuinka paljon he rakastavat Barcelonaa ja kuinka paljon he ovat antaneet sille seuralle.

– Jalkapallo ei ole pelkästään sitä, mitä näemme kentällä. Siihen liittyy myös monia muita asioita, ja jalkapalloilijatkin ovat vain ihmisiä.

– Nämä ovat vaikeita aikoja Barcelonalle. Uskon, että asiat muuttuvat pian, seuraavan parin kuukauden aikana. Me kaikki toivomme asioiden parantuvan ja Barcelonan nousevan takaisin huipulle.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.