Cesc Fàbregas on innoissaan AS Monacon uudesta espanjalaisluotsista: ”Hän on käynyt läpi Barcelonan koulun”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Espanjan A-maajoukkueessa 110 ottelua pelannut Cesc Fàbregas odottaa innolla, mitä hänen maanmiehensä Robert Moreno saa aikaan Ranskan pääsarjaseura AS Monacossa.

Fàbregas, 32, siirtyi Monacoon vuosi sitten Chelseasta, jota ennen hän edusti Barcelonaa ja Arsenalia.

Viime viikolla Monacossa aloittanut Moreno, 42, on valmentanut pääosan urastaan Espanjassa, ja hän nousi A-maajoukkueen valmennusryhmään toissa vuonna. Moreno toimi kuuden pelin ajan myös Espanjan päävalmentajana, mutta hän sai lähteä maajoukkueen valmennusryhmästä kokonaan, kun Luis Enrique palasi La Rojan käskyttäjäksi oltuaan muutaman kuukauden sivussa henkilökohtaisten syiden takia.

Monaco lätkäisi kahden ja puolen vuoden sopimuksen Morenolle, joka johdatti Espanjan EM-karsinnoissa neljään voittoon ja kahteen tasapeliin yhteismaalein 20-3.

Ranskassa on ounasteltu, että Moreno on kaavaillut Fàbregasista luottopelaajaansa päävalmentajauransa ensimmäiseen pääsarjapestiin. Fàbregas on saanut kuulla uudesta pomostaan pelkästään hyvää.

– Olen puhunut paljon ystävilleni, jotka pelaavat vielä Espanjan maajoukkueessa. Kaikki heistä ovat sanoneet hyviä asioita hänen metodeistaan ja siitä, miten hän kommunikoi pelaajiensa kanssa. Hän yrittää tehdä tiedon vastaanottamisesta helpompaa, kommentoi Fàbregas Goalin mukaan.

– Uusi valmentaja on käynyt läpi Barcelonan koulun, jonka minä tunnen hyvin. Hänellä on oma filosofiansa, mutta hän on myös valmentaja, joka mukautuu omien pelaajiensa ja vastustajan mukaan. Hän selittää todella hyvin, miksi teemme asiat niin kuin ne teemme.

Fàbregas saapui Monacoon viime kaudella katastrofin keskelle, sillä ruhtinaskunnan ylpeys taisteli putoamista vastaan. Morenon edeltäjä, Leonardo Jardim, palkattiin Monacoon takaisin vain pari viikkoa sen jälkeen, kun Fàbregas oli liittynyt seuraan.

Cesc Fàbregas on pelannut AS Monacossa 28 ottelua. Kuva: Getty Images

Jardim johdatti Monacon viime kaudella täpärästi putoamisviivan yläpuolelle, mutta kuluvalta sesongilta Les Monégasques haluaa enemmän. Portugalilaisvalmentaja sai tehdä tilaa Morenolle hieman ennen vuodenvaihdetta, vaikka Monaco on Ligue 1:ssä seitsemäntenä, vain kolmen pisteen päässä kärkinelikosta.

Aiempina vuosina Jardim niitti itselleen kunniaa ja mainetta Monacossa. Hänen suurin saavutuksensa oli kausi 2016-17, jolloin Monaco voitti Ranskan pääsarjamestaruuden ja eteni Mestarien liigassa välierävaiheeseen asti.

Siinä on Morenolle ja Fàbregasille tavoitetta kerrakseen.

– Nyt on meidän tehtävämme laittaa Morenon filosofia käytäntöön kentällä, sanoi Fàbregas.

– Se vaatii aikaa, kuten olen ennenkin sanonut, mutta uskon, että se on hyväksi pelaajillemme, etenkin nuoremmille.

Moreno valitsi Fàbregasin heti ensimmäiseen avauskokoonpanoonsa. AS Monaco isännöi tänään, lauantaina, Ranskan cupin yhdeksännellä kierroksella Stade de Reimsiä kello 16.00 alkavassa ottelussa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS