Supercopan toinen finalisti ratkeaa – Ennakkopaketti otteluun Real Madrid-Athletic Bilbao: Mistä näet pelin, poissaolijat, arvioidut avaukset ja kommentit

© Kuva: Getty Images

Kolmen ottelun mittainen Espanjan Supercup käynnistyi keskiviikkona, kun La Ligan viime kauden kakkonen Barcelona sekä toinen Copa del Reyn finaaliin selvinnyt joukkue Real Sociedad ottivat Córdobassa mittaa toisistaan. Finaalipaikan lunasti Barcelona rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Torstaina haetaan Barcelonalle seuraa finaaliin, kun La Ligan mestaruutta puolustava Real Madrid kohtaa Málagassa pelattavassa ottelussa sarjassa kahdentenatoista olevan Athletic Bilbaon. Real Sociedadin eilinen tappio merkitsi sitä, että ainakaan baskiderbyä ei sunnuntaina Sevillassa pelattavassa loppuottelussa nähdä, mutta illalla selviää, nähdäänkö kauden toinen El Clásico.

Real Madrid voitti viime vuonna Saudi-Arabiassa pelatun Supercopan, joten se puolustaa nyt mestaruuttaan. Athletic Bilbaon piristymistä odotetaan, sillä seura vaihtoi äskettäin valmentajaa ja palkkasi uudeksi käskyttäjäkseen arvostetun Marcelinon.

Real Madridin valmistautuminen ei ole mennyt suunnitellusti, sillä Espanjaan iskenyt ankara talvi ja runsas lumentulo estivät sen kotimatkan lauantaisen Osasuna-ottelun jälkeen. Niinpä matka jatkui Pamplonasta suoraan Málagaan, ja pelireissu venyi lähes viikolla, tai finaalipaikan irrotessa enemmänkin.

Kuntopuntari

Real Madrid, T-V-T-V-V

9.1. Osasuna-Real Madrid 0-0 (La Liga)
2.1. Real Madrid-Celta Vigo 2-0 (La Liga)
30.12. Elche-Real Madrid 1-1 (La Liga)
23.12. Real Madrid-Granada 2-0 (La Liga)
20.12. Eibar-Real Madrid 1-3 (La Liga)

Athletic Bilbao, H-V-H-T-V

6.1. Athletic Bilbao-Barcelona 2-3 (La Liga)
3.1. Athletic Bilbao-Elche 1-0 (La Liga)
31.12. Athletic Bilbao-Real Sociedad 0-1 (La Liga)
22.12. Villarreal-Athletic Bilbao 1-1 (La Liga)
18.12. Athletic Bilbao-Huesca 2-0 (La Liga)

Viisi viimeistä keskinäistä ottelua:

15.12.2020 Real Madrid-Athletic Bilbao 3-1 (La Liga)
5.7.2020 Athletic Bilbao-Real Madrid 0-1 (La Liga)
22.12.2019 Real Madrid-Athletic Bilbao 0-0 (La Liga)
21.4.2019 Real Madrid-Athletic Bilbao 3-0 (La Liga)
15.9.2018 Athletic Bilbao-Real Madrid 1-1 (La Liga)

Poissaolijat

Real Madrid

Dani Carvajal (vamma)
Rodrygo (reisivamma)

Athletic Bilbao

Yuri Berchiche (reisivamma)
Unai Lopéz (polvivamma)
Peru Nolaskoain (reisivamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Real Madrid (4-3-3): Courtois; Lucas Vázquez, Varane, Ramos, Mendy; Modric, Casemiro, Kroos; Asensio, Benzema, Hazard

Athletic Bilbao (4-4-2): Unai Simón; Capa, Núñez, Íñigo Martínez, Balenziaga; De Marcos, Vencedor, Vesga, Muniain; Raúl García, Williams.

Kommentit

Zinédine Zidane, päävalmentaja, Real Madrid

– Olemme olleet Málagassa jo monta päivää valmistautumassa otteluun. Olemme iloisia, että pääsemme pelaamaan välierän Athleticia vastaan. Tänään on viimeinen harjoitus ja olemme valmiita. Tiedämme kohtaavamme erittäin vahvan joukkueen, joten meidän täytyy olla ahkeria ja taistella. Yritämme pelata hyvän ottelun.

– Olemme hyvässä vireessä. Kun pelaamme vähän huonomman ottelun, meitä kritisoidaan aina. Kauden aikana on aina ylä- ja alamäkiä, ja yritämme tehdä huomenna parhaamme. Toivomme kauden kääntyvän pikkuhiljaa paremmaksi.

– Nuorimpien täytyy jatkaa kovaa työntekoa. Kaikki haluavat pelata, ja on selvää, että 25 pelaajan kokoonpanosta jotkut pelaavat vähemmän. Kausi on erittäin pitkä, joten jokainen pääsee kantamaan kortensa kekoon.

Marcelino, päävalmentaja, Athletic Bilbao

– Meidän täytyy voittaa tämä turnaus. Olemme kahden voiton päässä Supercopan voitosta ja meidän pitää olla kilpailukykyisiä. Luotan siihen, että joukkueeni kestää pidempään kuin Barcaa vastaan.

– Uskomme, että tunnemme Real Madridin hyvin. Kun pelissä on pokaali, tämä joukkue pelaa tasaisemmin. Yritämme pelata pallottomina siten, että Real Madrid saa vain vähän maalipaikkoja ja hyökätä vahvasti pallollisina. Real Madrid on suosikki, mutta me aiomme antaa kaikkemme.

– Kun Athleticista soitettiin, tiesimme, että kahdessa ensimmäisessä ottelussa tulisivat vastaan Barcelona ja Real Madrid. Haluamme olla aina omia itsejämme, mutta on myös huomioitava, keitä vastaan pelaamme. Tavoitteena on pelata mahdollisimman korkealla tasolla ja voittaa.

– En pidä vertailuista toisiin valmentajiin. Jokaisella valmentajalla on omat työmetodinsa. Olemme harjoitteleet pieniä asioita puolustamiseen ja siihen, kuinka neljä puolustajaa ja neljä keskikenttämiestä liikkuvat.

– Yritämme luoda Real Madridiin epävarmuutta. Jos keskitymme pelkkään puolustamiseen, häviämme. Real Madridin laitapuolustajat nousevat todella ylös, ja Modric ja Kroos pyörittävät peliä keskellä. Se pakottaa meidät tasapainoilemaan.

Mistä näet pelin?

Kaikki Supercopan kolme ottelua näytetään suorina lähetyksinä ja suomeksi selostettuina maksullisessa Elisa Viihde Sportissa. Jokainen ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa, mutta lähetys Elisa Viihteellä jo kello 21.50.

Jutun lähteinä on käytetty AS:ää ja Antena3:a.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?