Cope: Tästä johtuu Espanjan maajoukkueen valmentajashow – Luis Enrique tunsi Robert Morenon pettäneen hänet

© Kuva: Getty Images

Espanjan jalkapalloliitto ilmoitti tiistaina Luis Enriquen paluusta A-maajoukkueen peräsimeen.

Enrique astui roolistaan syrjään kesäkuussa henkilökohtaisiin syihin vedoten. Elokuun lopussa Enrique tiedotti tyttärensä menehtyneen luusyöpään. Enriquen kakkosvalmentaja Robert Moreno nousi A-maajoukkueen päävalmentajaksi Enriquen siirryttyä sivuun tehtävästään.

Morenon johdolla Espanja eteni EM-lopputurnaukseen voitettuaan karsintalohkonsa. Jalkapalloliiton presidentti Luis Rubiales kertoi kesällä, että maajoukkueen ovet ovat auki Enriquelle, jos luotsi haluaa jossain vaiheessa palata rooliinsa.

Enrique ja Moreno olivat työskennelleet vuosikausia yhdessä eri seuroissa ja Espanjan A-maajoukkueessakin noin puolen vuoden verran. Moreno ei jatka Enriquen apuvalmentajana luotsin paluun jälkeen.

Copen mukaan Enrique ja Moreno eivät ole tällä hetkellä väleissä keskenään. Entiset ystävykset olivat aiemmin tiiviisti tekemisissä toistensa kanssa, mutta tällä hetkellä välit ovat olemattomat.

Lähteen mukaan se johtuu siitä, Enrique tuntee Morenon pettäneen hänet. Morenoa ei kiinnostunut, miten Enriquella menee ja miten hänestä tuntuu tyttärensä menehtymisen jälkeen. Moreno ei myöskään vieraillut kertaakaan sairaalassa tai Enriquen luona. Niin Enrique kuin Morenokin asuvat Barcelonassa.

Copen mukaan Enriquen ainoa vaatimus A-maajoukkueen peräsimeen palaamisen suhteen oli se, ettei hän työskentelisi enää Morenon kanssa. Jalkapalloliitto täytti Enriquen toiveen ja Moreno sai tehtävästään potkut EM-karsintojen jälkeen, eikä palaa Enriquen apuvalmentajaksi.