Vahvistus: El Clásico siirtyy pelattavaksi myöhemmin – seuroilla uusi päivämäärä jo mielessä

© Kuva: Getty Images

Espanjan jalkapalloliiton RFEF:n kilpailukomitea on vahvistanut, että Barcelonan ja Real Madridin välinen El Clásico siirretään myöhempään ajankohtaan.

Ottelu oli määrä pelata Barcelonan kotikentällä Camp Noulla lauantaina 26. lokakuuta. Siirron syynä ovat Katalonian levottomuudet. Aluksi ehdotettiin, että ottelujärjestystä olisi vaihdettu siten, että joukkueet pelaavat ensin Madridissa ja vasta kauden toisessa kohtaamisessaan Kataloniassa Camp Noulla, mutta tähän Barcelona ei suostunut.

Kilpailukomitea sanoo tiedotteessaan, että Barcelonan ja Real Madridin on löydettävä uusi ajankohta ottelulle ja kerrottava päätöksestään kilpailukomitealle ensi viikon maanantaiaamuun mennessä. Jos seurat eivät pääse yhteisymmärrykseen päivämäärästä, päättää kilpailukomitea uuden pelipäivän.

Molemmat seurat ovat kuitenkin jo tiedotteissaan kertoneet, että ne ehdottavat uudeksi pelipäiväksi joulukuun 18. päivää. La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on sanonut, että ei pidä 18. päivästä, koska tuolloin pelataan myös Copa del Reytä.

Artikkelia ja otsikkoa muokattu 18.10.2019 klo 16.25: Lisätty tieto siitä, että molemmat seurat toivovat ottelua pelattavaksi 18. joulukuuta.