La Liga -pomo Tebas näkee el Clásicon siirrossa ison ongelman – Argentiinassa toivotaan puolestaan Espanjalta vastapalvelusta

© Kuva: Getty Images

Espanjassa keskustellaan paraikaa siitä, missä ja milloin kauden ensimmäinen el Clásico voidaan pelata. Alun perin ottelu aseteltiin ohjelmaan ensi viikon sunnuntaille, mutta Kataloniassa alkaneen poliittisen kuohunnan ja kansanliikehdinnän takia ottelun pelaaminen suunnitellusti on kyseenalaistettu.

Alun perin ehdotettiin, että ottelujärjestystä voitaisiin vaihtaa. Pelattaisiin lokakuussa Madridissa ja keväällä Barcelonassa. Tähän Barcelona ei kuitenkaan suostunut.

Sen jälkeen esille on noussut vaihtoehto muuttaa otteluajankohtaa. Ehdotettu uusi päivä on 18. joulukuuta, mutta La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas näkee tässä suuren ongelman. Kyseinen päivä nimittäin aiheuttaisi päällekkäisyyden Copa del Reyn kanssa.

– Odotamme nyt kilpailukomitean ratkaisua. On selvää, ettei peliä voida pelata 26. lokakuuta Camp Noulla, joten täytyy etsiä ratkaisu, josta on mahdollisimman vähän vahinkoa, Tebas totesi AS:lle.

– On puhuttu joulukuun 18. päivästä, mutta silloin pelataan Copa del Reytä. Sinä päivänä se ei onnistu, vaan nyt täytyy istua alas ja etsiä toinen päivä. Toivon, että komitea päättää vaihtaa otteluiden järjestystä.

Tebas muistuttaa, että myös TV-yhtiöillä – Espanjan lisäksi muun muassa Yhdysvalloissa ja Aasiassa – on asiaan sanomista. Ottelun pelaaminen arkipäivänä ei ole sama asia kuin viikonloppuna. Sen mahdollisuuden Tebas sulkee pois, että ottelu pelattaisiin tyhjällä stadionilla, sillä se olisi hänen mukaansa voitto mielenosoittajille. Myöskään Yhdysvalloissa pelattavaksi peliä ei aiota viedä.

Argentiinan johtava urheilulehti Olé esitti ratkaisuksi oman yllättävän ehdotuksensa. Olé pyysi Twitterissä espanjalaisia tekemään Argentiinalle vastapalveluksen ja pelata el Clásico Argentiinan maaperällä. Argentiinan Superclásico River Platen ja Boca Juniorsin välillä, Copa Libertadoresin loppuottelu kun pelattiin viime joulukuussa Santiago Bernabéulla Madridissa.

Olén ehdotusta kommentoineet jalkapallon ystävät eivät idean toteutumiseen usko, ennen kaikkea turvallisuussyistä. Innostus on luonnollisesti kuitenkin kovaa luokkaa. Olén twiittaama ehdotus sai kahdeksassa tunnissa 13 500 tykkäystä ja twiittiä jaettiin 3 300 kertaa.

Lähteet: AS ja Su Noticiero