Copa del Reyssä historialliset murskajaiset ja neljän maalin sankari: ”On hienoa tehdä historiaa”

© Kuva: Getty Images

Copa del Reyssä ratkotaan tällä viikolla joukkueita neljännesvälierävaiheeseen. Villarrealin ja Almerian välisestä otteluparista ei ainakaan viihdykettä puuttunut, sillä kahdessa osaottelussa taottiin yhteensä peräti 14 maalia.

Vielä avausosassa maaleja tehtiin tasatahtiin, sillä Almeriassa päädyttiin 3-3 -tasapeliin. Kotikentällään ”Keltaista Sukellusvenettä” ei kuitenkaan pidätellyt mikään.

Villarreal takoi taululle peräti 8-0 -lukemat, ottaen samalla koko seurahistoriansa suurinumeroisimman voiton pääsarjassa pelatessaan.

Myös vuonna 1989 Villarreal pystyi 8-0 -voittoon, mutta tuolloin se pelasi kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä.

Tahtipuikkoa ottelussa heilutti Villarrealin kamerunilaishyökkääjä Karl Toko Ekambi, joka viimeisteli peräti neljä maalia. Ekambin hattutempulla Villarreal siirtyi 3-0 -johtoon jo 36 minuutin pelin jälkeen, ja miehen neljäs maali 47. minuutilla muutti numeroiksi jo 5-0. 65. minuutilla Ekambi otettiin vaihtoon, jotta muutkin saisivat tilaisuutensa.

Ekambin neljä maalia yhdessä ottelussa on tiettävästi jaettu Villarrealin seuraennätys. Edellisen kerran vastaavaan on pystynyt vuonna 1987 Segunda B:ssä Sebastián Nadal, jonka poika Xisco Nadal häärii nykyään Villarrealin taustajoukoissa. Nyt 32-vuotias Xisco Nadal oli aikanaan La Liga -historian nuorin maalintekijä tehtyään pääsarjan debyyttimaalinsa 16-vuotiaana. Sittemmin Iker Muniain vei häneltä ennätyksen.

– Tämä on ensimmäinen neljän maalin otteluni. On hienoa tehdä Villarrealin seurahistoriaa. En tiennyt siitä etukäteen, mutta jos tein näillä neljällä maalilla historiaa, niin aina parempi, 26-vuotias Ekambi totesi AS:n mukaan.

Kamerunin maajoukkuehyökkääjä siirtyi Villarrealiin kesällä Ranskan pääsarjaseura Angersista, jolle hän pyssytti viime kaudella 17 liigamaalia. Kausi on kuitenkin ollut hankala paitsi Ekambille itselleen, niin myös Villarrealille, joka on La Ligassa vasta sijalla 17. Ekambi tuplasi keskiviikkona kauden maalisaldonsa, sillä aiemmin hän oli tehnyt kaksi maalia La Ligassa ja kaksi Eurooppa-liigassa.

– Luulen, että tämä tulos tekee pelikavereilleni ja minulle hyvää. Kaikki hyökkääjät tekivät tänään maalin, ja saamme siitä itseluottamusta. Haluamme päästä jaloillemme, ja tämä oli siinä ensimmäinen askel, Ekambi toteaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.