La Ligan rasismikohu: Valencia-toppari paljasti, mitä kentällä todella tapahtui – ”Siinä vaiheessa hän sanoi sen”

© Kuva: Getty Images

Cádiz ja Valencia iskivät yhteen toissa viikonloppuna Andalusiassa.

Ottelu keskeytyi puolen tunnin kohdalla, kun Valencian pelaajat poistuivat kentältä. Valencian Mouctar Diakhaby väitti Cádizin Juan Calan solvanneen häntä rasistisesti.

Ottelu jatkui noin 20 minuuttia kestäneen tauon jälkeen, jonka aikana Diakhaby vaihdettiin pois kentältä. Cala jatkoi ottelua tauon jälkeen.

Cala totesi viime viikolla lehdistötilaisuudessaan, ettei missään nimessä solvannut Diakhabya rasistisesti. Diakhaby sen sijaan väitti Calan sanoneen hänelle sanat ”v*tun n**keri”.

La Liga tutki viime viikolla sanojensa mukaan kaikki mahdolliset ääninauhat ja videoklipit, mutta ei löytänyt niistä rasistisia solvauksia.

AS haastatteli maanantaina Diakhabya, joka kertoi, mitä tilanteessa hänen mielestään tapahtui.

– Olen kunnossa. Viime viikko oli minulle vaikea. Harjoittelin viime viikolla normaalisti ja yritin unohtaa sen, mitä tapahtui. Nyt haluan kuitenkin kertoa, mitä tapahtui, enkä puhu tästä enää ennen kuin tutkinta on valmis, Diakhaby totesi.

– Hän sanoi minulle sen, kun olimme meidän boksissa. Suojelin palloa, jotta maalivahti (Jaume Domènech) saisi sen. Kun Domènech saa pallon haltuunsa, hän sanoi sen minulle. Hän solvasi minua ja kääntyi pois.

Cala väitti sanoneensa Diakhabylle sanat ”jätä minut rauhaan”. La Ligan tiedotteen mukaan kyseiset sanat kuuluivat tutkituissa ääninauhoissa.

– En kuullut hänen sanovan sanoja ”jätä minut rauhaan”, koska hän kääntyi minusta pois. Sitten huusin tuomaria paikalle. Reaktioni oli outo. Se oli ensimmäinen kerta, kun minua solvattiin rasistisesti kentällä ja unohdin välittömästi kaiken muun, mitä kentällä tapahtui.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.