Frenkie de Jong iloitsee muuttuneesta roolistaan: ”Viihdyn paremmin”

© Kuva: Getty Images

Kesällä 2019 Barcelonaan siirtynyt Frenkie de Jong on kuulunut tällä kaudella entisen maajoukkuevalmentajansa Ronald Koemanin ehdottomiin luottopelaajiin. 23-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut Barcelonan avauksessa 17 ottelussa 18 mahdollisesta sarjapelistä. De Jong on kellottanut jopa melko selvällä erolla kaikista Barcelonan pelaajista eniten peliminuutteja.

Viimeaikaisissa otteluissa Koeman päätti keventää De Jongin puolustusvelvoitteita ja antoi hänelle lisävapauksia osallistua hyökkäyspeliin. Se on tuonut tulosta, sillä kolmen viimeisen pelin aikana hollantilainen on sekä tehnyt että syöttänyt maalin. Kauden kokonaistehot 23 ottelusta ovat kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä.

– Olen pelannut viime peleissä vähän eri lailla kuin ennen. Pelaan ylempänä, osallistun enemmän hyökkäyksiin ja viihdyn roolissa hyvin, De Jong vastasi medialle AS:n mukaan.

Keskiviikkona De Jong pääsee esittelemään osaamistaan Espanjan Supercupin välierässä Real Sociedadia vastaan (lue otteluennakko täältä). De Jong kieltäytyy ottamasta Barcelonalle selkeää suosikin asemaa, mutta on tyytyväinen joukkueen hyvään nykyvireeseen.

– En tiedä, olemmeko suosikkeja, mutta on selvää, että Barcelona on aina yksi suosikeista missä tahansa kilpailussa. Sekä joukkue että minä olemme hyvässä vireessä. Olemme parantamassa joukkueena koko ajan.

– Pelaamme nyt soljuvammin ja itseluottamuksemme on parantunut. Real Sociedad on kuitenkin erittäin hyvä joukkue, joka rakentaa peliä hyvin alhaalta lähtien. Ottelusta tulee hyvin kova, mutta meidän on päästävä finaaliin.

Jutun otsikkoa on muokattu 13.1. kello 13.47. Frenkie de Jongin nimestä puuttui ”de”.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?