Barcelonan tähtihankinta on tyytyväinen debyyttikauteensa, mutta lupaa kehittyä vielä: ”Voin pelata paremmin”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Barcelonan keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong on tyytyväinen debyyttikauteensa seurassa.

Hollannin A-maajoukkueessa 15 kertaa esiintynyt de Jong, 22, siirtyi Barcelonaan viime kesänä kotimaansa suurseurasta Ajaxista 75 miljoonan euron korvausta vastaan. Hän on pelannut yhtä vaille kauden kaikissa otteluissa ja säilyttänyt paikkansa avauksessa myös Barçan valmentajavaihdoksen jälkeen, mutta osa kannattajista uskoo, että de Jongin parasta osaamista nähdään vielä liian harvoin.

De Jong kokee esiintyneensä edukseen, mutta hän uskoo itsekin pystyvänsä parempaan.

– Vaikka tämä on ensimmäinen kauteni, olen pelannut paljon ja olen todella onnellinen, kommentoi hollantilaistaituri Barcelonan Youtube-kanavalle.

– Tiedän kuitenkin, että voin pelata paremmin kuin olen pelannut.

– Kaikki pelaajat täällä ovat todella hyviä. Erityisesti Ansu Fati on yllättänyt minut. En tiennyt hänestä, mutta hän on todella lahjakas pelaaja.

De Jong ehti palata kotimaahansa ennen kuin Espanja laittoi rajansa kiinni koronaviruksen takia. Hollannissa tilanne ei ole yhtä kriittinen kuin Espanjassa, mutta de Jongkin on joutunut muokkaamaan rutiinejaan hieman.

Frenkie de Jong debytoi Barcelonassa viime elokuussa La Ligan avauskierroksella Athletic Bilbaota vastaan. Kuva: Getty Images

– Tilanne täällä on hyvin erilainen, koska täällä voi yhä mennä ulos ja sää on ollut viime päivinä hyvä. Yritän kuitenkin olla paljon kotona.

– Minulle ei varsinaisesti ole vakiintunutta rutiinia, mutta yritän pitää elämäni hieman järjestyksessä. Aamuisin käymme ulkoilemassa koiran kanssa, sitten syön aamupalaa ja juoksen hieman juoksumatolla. Sitten katson tv-sarjoja ja leikin koirani kanssa.

– Valmentajat lähettävät päivittäin treeniohjelmia ja kyselevät meiltä, miten kaikki on mennyt. Tämä on hyvä järjestely. Pysymme kunnossa. Emme samalla tavalla kuin ennen, mutta parhaamme mukaan.

– Tyttöystäväni hoitaa kokkamisen. Syön näinä päivinä hieman vähemmän kuin yleensä, koska treenaan vähemmän. Seuraan, mitä syön ja juon.

– Kaipaan päivärutiinejani: harjoituskeskukseen menemistä ja joukkuekaverieni näkemistä.

– On vaikeaa vain istuskella kotona ja odottaa, että kaikki on ok, mutta meidän on tehtävä niin.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS