Lähde: Barca-kasvatti halutaan Serie A:n suurseuraan

© Kuva: Getty Images

21-vuotias laitapuolustaja Marc Cucurella on ollut yksi La Liga -kauden suurista läpimurtopelaajista. Cucurella pelasi hienosti jo viime kauden lainapestillään Eibarissa, mutta tämän kauden lainaseurassa Getafessa hän on noussut entistäkin paremmin esiin.

Juniorina ensin Espanyolia ja 12 vuoden iästä lähtien Barcelonaa edustanut Cucurella on ollut lainaseuransa Getafen avauksessa kauden kaikissa sarjaotteluissa yhtä pelikiellossa mennyttä peliä lukuun ottamatta. Vasempana laitapuolustajana tai keskikentän vasemmalla laidalla pelannut Cucurella on tehnyt yhden maalin ja syöttänyt viisi.

Getafella on lainakontrahdissa varsin edullinen, vain kuuden miljoonan euron suuruinen osto-optio. Erittäin todennäköisesti seura tulee option myös lunastamaan.

Voi silti olla, ettei madridilaisseura nauti Cucurellan palveluksista pitkään, vaan lyö miehellä rahoiksi. Nuori lupaus on nimittäin herättänyt suurta kiinnostusta myös Espanjan ulkopuolella.

Corriere dello Sportin mukaan Serie A:n kärkiseuroihin kuuluva Napoli on kiinnostunut hankkimaan Barcelonan kasvatin riveihinsä. Napolin valmentaja Gennaro Gattuso on lehden mukaan suuri Cucurellan ihailija ja haluaa hänet osaksi ensi kauden joukkuettaan.

Vaikka Cucurella onkin yhä Barcelonan sopimuspelaaja, on Getafella oikeus lunastaa osto-optio ja myydä pelaaja eteenpäin. Barcakaan ei silti jäisi osattomaksi jälleenmyyntituotosta, sillä Sportin mukaan option lunastuksen jälkeen Barcelona omistaisi yhä 40 prosenttia Cucurellan pelaajaoikeuksista ja Getafe 60 prosenttia.

Transfermarkt arvioi Cucurellan tämänhetkiseksi markkina-arvoksi 20 miljoonaa euroa.