Pitkään on uskottu, että brasilialainen Philippe Coutinho olisi yksi niistä pelaajista, joista Barcelona pyrkisi tänä kesänä pääsemään eroon. Tilanne näyttää kuitenkin nyt kääntyneen. Valmentaja Ronald Koeman on vakuutellut tarjoavansa Coutinholle merkittävää roolia joukkueessaan, eikä äskettäin huhuttu vaihtokauppa Arsenalin kanssa ole enää ajankohtainen.

Näyttääkin vahvasti siltä, että 29-vuotias Coutinho on yksi kokeneista ja kallispalkkaisista pelaajista, joka saa Barcelonaan edelleen jäädä. Hänen sopimuksensa Barcan kanssa jatkuu vielä kaksi vuotta, ja keskikenttäpelaaja on itse halukas nuo vuodet Blaugranan paidassa vielä pelaamaan.

Keskeinen kiistakapula on tietenkin edelleen Coutinhon korkea palkka, sillä Barcelonan kesän päätehtävä on keventää seuran palkkakuormitusta huomattavasti. Lionel Messin lähdettyä seurasta Barcelonan uusi palkkakuningas on Antoine Griezmann, mutta heti hänen jälkeensä toisena palkkahierarkiassa seuraa Coutinho.

Barcelona pyrkiikin pääsemään palkkaleikkauksista sopuun paitsi koko joukkueen kapteeniston, niin myös Philippe Coutinhon kanssa. Sportin mukaan pelaaja itsekin suhtautuu tähän suopeasti ja sovun uskotaan löytyvän verrattain kivuttomasti.

[readmore from=Coutinho-Philippe]

Mistään pienestä palkanalennuksesta ei Coutinhon kohdalla puhuta. Sport kertoo, että hän saattaa olla valmis leikkaamaan nykyisestä ansiotasostaan jopa kolmanneksen, jotta jatko Barcelonassa olisi mahdollista. Sopu halutaan löytää tämän siirtoikkunan puitteissa, eli viimeistään ensi viikon tiistaihin mennessä.

Coutinho ei ole pelannut vuonna 2021 vielä yhtään ottelua, sillä hän loukkasi polveaan viime vuoden viimeisessä ottelussaan. Sen jälkeen Coutinhon polvi on leikattu kahdesti. Nyt hän on kuitenkin jo palannut Barcelonan harjoitusvahvuuteen, eikä pelaavaan kokoonpanoonkaan palaaminen ole enää kaukana.