Philippe Coutinhon polvi leikattiin jo kolmannen kerran – horjuuko luottamus Barcelonan lääkäritiimiin?

© Kuva: Getty Images

Barcelonan keskikenttäpelaaja Philippe Coutinhon vuosi 2021 on ollut synkkä. Brasilialainen ei ole pelannut tänä vuonna vielä otteluakaan, sillä viime vuoden viimeisessä pelissä Eibaria vastaan vahingoittunut polvi ei ole toipunut odotusten mukaisesti.

Coutinhon vasemman polven ulkokierukka leikattiin maanantaina Brasiliassa. Leikkauksen suoritti Brasilian maajoukkueen lääkäri Rodrigo Lasmar. Kyseessä oli jo kolmas polvileikkaus Coutinholle vuonna 2021.

Barcelona kuvaili tiedotteessaan kierukkakystän leikkausta ”onnistuneeksi”, muttei esittänyt arviota siitä, milloin Coutinho voisi taas pelata. Kovin onnistunutta Barcelonan polvivammojen hoito ei kuitenkaan ole ollut, sillä sekä Ansu Fati että Coutinho ovat joutuneet palaamaan leikkauspöydälle ensimmäisen, menestyksekkääksi luonnehditun leikkauksen jälkeen – Coutinho nyt jopa kahteen otteeseen.

AS:n arvion mukaan Coutinhon voisi nyt toivoa palaavan pelikentille 5-6 viikon kuluttua. Siten hän voisi periaatteessa vielä pelata kauden päätteeksi yhden tai kaksi ottelua. Se lienee kuitenkin epätodennäköistä, sillä vaikka fyysinen kunto sen sallisikin, lienee pelituntuma yhä kehno lähes viiden kuukauden poissaolon jälkeen. Barcelona pelannee toukokuun puolivälissä erittäin tärkeitä pelejä.

Coutinho ei palaa vielä Barcelonaan, vaan aloittaa kuntoutusjaksonsa maajoukkueen fysioterapeuttien kanssa Brasiliassa. AS arvelee sen kielivän siitä, ettei Coutinholla ole enää täyttä luottamusta Barcelonan lääkäritiimiin.

Alun perin Coutinhon arveltiin palaavan loukkaantumisensa jäljiltä kentille noin kolmen kuukauden kuluttua, eli maaliskuun lopussa. Coutinhon tavoin myös Ansu Fatin toisesta polvileikkauksesta päätti Barcelonan ulkopuolinen lääkäri. Hänen jalkansa leikkasi ranskalaiskirurgi Bernard Cottet.

Philippe Coutinhon on arveltu olevan Barcelonan ensi kesän myyntilistalla. Täysin poissuljettua ei siis ole sekään, että miehen pelit Barca-paidassa olisi jo pelattu.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.