Diego Costa torstaina leikkaukseen – ehtiikö mukaan EM-kisaryhmään?

© Kuva: Getty Images

Atlético Madrid joutuu tulemaan tulevat kuukaudet toimeen ilman kärkimiestään Diego Costaa. Costa kärsii välilevytyrästä ja joutuu torstaina leikkauspöydälle. Costa leikataan Madridissa torstaina.

Brasilialaissyntyinen hyökkääjä käväisi viikonloppuna Brasiliassa kysymässä tutun erikoislääkärin mielipidettä. Toiveena oli ilmeisesti välttyä leikkaukselta, mutta muut hoitomuodot eivät kuitenkaan tulleet kysymykseen. Vamma on jalkapalloilijoille harvinainen, ja lääkärien enemmistö suositteli leikkausta.

AS:n haastatteleman lääkärin mielestä leikkauksessa on kaksi vaihtoehtoa. Helpompi vaihtoehto on mikrodisektomia, jolla poistetaan painetta hermon päältä. Toinen vaihtoehto on välilevyproteesin laittaminen, jolloin parhaassakin tapauksessa huilia tulee kolmesta neljään kuukauteen. Täyttä lepoa vaaditaan puolitoista kuukautta ennen kuin juoksuharjoitukset voivat alkaa. Esimerkiksi puskuja Costa voi kuitenkin tehdä vasta kolmen kuukauden jälkeen.

Costan sairausloman pituudeksi arvioidaan kolme-neljä kuukautta. Väliin jää näin ollen ainakin 20 Atléticon ottelua. Costan paluu tapahtunee siis maalis-huhtikuussa.

Atlético Madridilla on käytössään nyt vain kaksi puhdasta kärkimiestä, Álvaro Morata ja Ivan Saponjic. Saponjic ei ole kuitenkaan pelannut vielä minuuttiakaan. Costa puolestaan on hyökkääjien peliaikakunkku ja Atléticon kuudenneksi eniten pelannut pelaaja. Hänen tilastoissaan on tältä kaudelta kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Costa on ollut Espanjan avauskokoonpanon hyökkääjä kaksissa edellisissä MM-kisoissa. Loukkaantumisten(kin) vuoksi hän ei ole maajoukkueessa sitten kesän 2018 pelannut, ja kiire tulee nytkin mahtua ensi kesän EM-joukkueeseen. Kisanäyttöjä kun Costa ehtii vain parin kuukauden ajan.