28-vuotias Borja Iglesias teki kolmessa neljästä viimeisestä pelistään Espanyolissa kaksi maalia per peli. Tiistaina lempinimellä ”Panda” tunnettu hyökkääjä juhli ensimmäistä kahden maalin otteluaan, kun hän johdatti Real Betisin Copa del Reyssä kahdeksan parhaan joukkoon.

2 - Borja Iglesias netted three braces in his last four games when the striker scored for Espanyol in all competitions (five on aggregate). Today, he has scored his first brace for @RealBetis_en in 53 games. Panda

#RealBetisRealSociedad
#CopaDelRey

Iglesias teki Espanyolissa 23 maalia 46 ottelussa. Real Betisissä maaleja on syntynyt ainoastaan kuusi kaikkiaan 53 pelissä. Iglesias oli Betisin avauksessa La Ligan kahdella ensimmäisellä kierroksella, mutta tehottomuus on syönyt hänen peliaikansa. Kuudessa viimeisessä sarjaottelussa peliminuutteja oli herunut vain 12, mutta ehkä cup-onnistuminen on merkki paremmasta. Aivan varmasti mieheltä odotettiin enemmän, kun Betis maksoi hänestä Espanyolille 28 miljoonaa euroa kesällä 2019.

Vierasjoukkue Real Sociedad johti ottelua vielä avausjakson jälkeen Mikel Oyarzabalin maalilla. Baskiseuran tilanne kuitenkin vaikeutui, kun Asier Illarramendi ajettiin toisella varoituksella ulos, kun pelattiin 48. minuuttia.

La Real taisteli alivoimalla urheasti, ja puntit tasoittuivat vartti ennen täyttä aikaa, kun Antonio Sanabria ajettiin ulos hänen potkaistuaan saksipotkuyrityksessään Real Sociedadin Martín Zubimendia. Myös Sanabriaa oli varoitettu jo avausjaksolla.

Vieraat kokivat tasavoimalle päästyään ehkä turhan suurta helpotusta, sillä vain neljä minuuttia Sanabrian ulosajon jälkeen Sergio Canales tasoitti numeroiksi 1-1 ja vei pelin jatkoajalle. Jo ennen 90 minuutin täyttymistä kokeneella Joaquínilla oli kaksi tilaisuutta ratkaista peli, mutta tällä kertaa sankarin rooli oli varattu Iglesiasille. Ensimmäisen maalinsa hän teki vastahyökkäyksestä 96. minuutilla ja toisen 111. minuutin puskulla.

Loistavasti kautensa aloittanut Real Sociedad on ajautunut talven edetessä vaikeuksiin. La Ligassa se on valahtanut jo kuudenneksi, ja Supercopassa se taipui välierävaiheessa täpärästi Barcelonalle. Nyt tuli lähtö Copa del Reystä, mutta silti La Real saa vielä huhtikuussa tilaisuuden cup-pokaalin tavoitteluun. Kauden 2019-2020 loppuottelu Athletic Bilbaota vastaan siirrettiin aina tälle keväälle siinä toivossa, että peliin pääsisi tuolloin yleisöäkin.

[readmore from=Copa-del-Rey]

Real Betisin tavoin lippunsa puolivälieriin lunastivat tiistaina Levante, joka kaatoi vieraissa Real Valladolidin 4-2, sekä Gironan vieraissa 1-0 kaatanut Villarreal.

Keskiviikon ohjelmassa on kolme seuraavaa puolivälierää: Sevilla-Valencia, Almería-Osasuna ja Rayo Vallecano-Barcelona. Torstaina näyttämölle astelevat kaksi viimeistä mukana olevaa kolmannen sarjatason joukkuetta, kun Navalcarnero isännöi Granadaa ja Alcoyano Athletic Bilbaota.