Real Sociedad eteni Copa del Reyn välieriin kaatamalla Real Madridin hurjan jännitysnäytelmän jälkeen lukemin 4-3. Ottelu pelattiin Los Blancosin kotikentällä Estadio Santiago Bernabéulla.

Vieraat iskivät ottelun avausmaalin 22. minuutilla. Kotijoukkueesta lainalla Real Sociedadissa oleva Martin Ødegaard laukoi noin 20 metristä, ja laukaus upposi todella helposti Alphonse Areolan taakse.

Toisella puoliajalla alkoi tapahtua sitten oikein toden teolla. Kotijoukkueen hyökkääjä Alexander Isak iski kaksi upeaa maalia parin minuutin sisään. Ottelun 54. minuutilla ruotsalaishyökkääjä pommitti komeasti volleylla pallon takakulmaan, ja kahta minuuttia myöhemmin hän latasi pelivälineen voimalla etuyläkulmaan.

Noin tunnin kohdalla kotijoukkueen laitapuolustaja Marcelo toi Los Blancosin maalin päähän. Brasilialaisen laukaus boksin sisältä meni hieman helpon näköisesti etukulmasta sisään.

Kymmenen minuuttia myöhemmin kotijoukkueen puolustus nukahti, ja Mikel Merino pääsi aivan vapaasti laukomaan pallon maaliin noin viidestä metristä.

Real Madrid ei kuitenkaan luovuttanut. Rodrygo kavensi ottelun 2-4:een 81. minuutilla. Hän sai takakulmalle erinomaisen syötön Vinícius Júniorilta, eikä erehtynyt. Puolustaja Nacho toi kotijoukkueen lisäajalla vielä maalin päähän puskuosumallaan, mutta madridilaisten kiri jäi lopulta siihen.

Vieraiden Andoni Gorosabel sai kuudennella lisäminuutilla vielä ulosajon toisen keltaisen kortin myötä.

Real Sociedad eteni siis välieriin Mirandésin ja Granadan seuraksi, joten Copa del Rey on ollut tällä kaudella varsin yllätyksellinen. Neljäs välieräjoukkue selviää vielä torstai-iltana, kun Athletic Bilbao ja Barcelona iskevät yhteen.