Barcelona ja Real Madrid iskivät yhteen Camp Noulla Copan välierien avausosassa. Välierien ensimmäinen Clásico päättyi 1-1 -tasapeliin ja Real Madrid lähtee pienessä etulyöntiasemassa toiseen osaan vierasmaalinsa vuoksi.

Real Madrid sai otteluun loistavan lähdön. Pirteästi pelannut Vinícius keskitti boksin reunaan Karim Benzemalle, joka siirsi pallon maalille. Lucas Vázquez pääsi ensimmäisenä palloon ja iski Real Madridin johtoon vain kuuden minuutin jälkeen.

Real Madrid oli yllättävän aktiivinen ensimmäisellä jaksolla ja onnistui useampaan otteeseen rikkomaan Barcelonan puolustuslinjan. Vinícius pääsi haastamaan Nelseon Semedoa laidalla, mutta viimeiset ratkaisut jäivät onnettomiksi.

Barcelona pääsi peliin mukaan huomattavasti paremmin toisella jaksolla. Solarin Madrid passivoitui, eikä prässännyt yhtä ahkerasti kuin ensimmäisellä jaksolla. Barcelona tuli tasoihin Malcomin osumalla. Avauksessa ollut brasilialainen sai loistopaikan, kun Keylor Navas oli poissa maaliltaan ja Malcom pääsi laukomaan kohti maaliaan puolustaneita Madrid-pelaajia. Pallo maaliin ja peli tasoihin.

Gareth Balella oli loistosauma viedä Madrid lopussa johtoon, kun Marc-André ter Stegen seikkaili boksin reunalla. Balen laukaus jäi kuitenkin matalaksi ja Barcelona selvisi säikähdyksellä.

Toinen osa pelataan Bernabéulla helmikuun lopussa. Betis-Valencia -välieräparin avausosa pelataan Villamarínilla torstai-iltana.