Luis Rubialesin palli tutisee? Pelaajat ehdottavat maalivahtilegendaa Espanjan palloliiton johtoon

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

42-vuotias Luis Rubiales valittiin Espanjan jalkapalloliiton johtoon toukokuussa 2018. Karismaattinen ja suorapuheinen Rubiales on ollut jatkuvasti tukkanuottasilla La Liga -pomo Javier Tebasin kanssa, eikä hän itsekään ole kiistattomasti rakastettu johtaja.

Rubialesin meriittilistalla on muun muassa Julen Lopeteguin erottaminen juuri ennen kesän 2018 MM-kisoja sekä Robert Morenon marraskuinen syrjäytys Luis Enriquen tieltä. Lisäksi Rubialesiinkin ovat kohdistuneet omat korruptioepäilynsä, ja häntä epäillään naispuolisen arkkitehtinsä lievästä pahoinpitelystä. Monien mieleen ei myöskään ollut Espanjan Supercupin myyminen isolla rahalla Saudi-Arabiaan, vaikka Rubiales itse onkin omaa päätöstään luonnollisesti kiihkeästi puolustanut.

Rubiales on ehdottanut, että Espanjan jalkapalloliitto RFEF:n puheenjohtajavaaleja aikaistetaan pidettäväksi tämän vuoden alkupuoliskolla. Menettely on RFEF:n historiasta entuudestaan tuttu, mutta lopullista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.

Nyt Sport kertoo, että Rubiales saattaa saada vaaleihin yllättävän haastajan. Espanjan pelaajayhdistys AFE ja espanjalaiset jalkapalloilijat ovat nimittäin esittäneet maajoukkueen entiselle kapteenille Iker Casillasille toiveen ehdolle asettumisesta. Rubiales itse nousi palloliiton johtoon juuri pelaajayhdistyksen nokkamiehen paikalta.

Real Madridissa maineensa luonut Casillas ei ole vielä tehnyt päätöstä ehdokkuudestaan, mutta harkitsee sitä vakavasti.

RFEF:n puheenjohtajasta äänestetään kokouksessa, johon osallistuu 141 jäsentä. Heistä 13 on ammattipelaajia ja 18 amatööripelaajia. Äänioikeus on myös 20 ammattiseuralla, joihin Casillasin ehdokkuus saattaisi Sportin arvion mukaan vedota. Ääniä saattaisi ropista myös 29 amatööriseuralta, jotka täyskokouksessa ovat läsnä.

Vaikka Casillas ehdolle asettuisikin ja saisi lukuisia äänestäjiä puolelleen, pitää Sport Rubialesia silti selkänä suosikkina uusimaan valtakirjansa. Rubialesia äänestäisivät todennäköisesti valtaosa Espanjan alueliitoista. Hänen uskotaan nauttivan laajasti myös äänioikeuttaan käyttävien erotuomarien ja valmentajien suosiosta.

Casillasin puheenjohtajuutta ei siis pidetä todennäköisenä, mutta jo ylipäätään vastaehdokkaan saaminen Rubialesille olisi pienimuotoinen mullistus.

38-vuotias Casillas on pelannut urallaan peräti 167 A-maaottelua. Hän ei ole vielä ilmoittanut uransa päättymisestä ja on edelleen Porton harjoitusvahvuudessa. Casillas sai sydänkohtauksen viime vappuna ja kävi sydänleikkauksessa. Hän palasi syksyllä Porton harjoituksiin, mutta ei ole tällä kaudella vielä pelannut. Näillä näkymin Casillas tekee päätöksen peliuran jatkumisesta maaliskuussa.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS