Viime kaudella pitkään La Ligan kärkitaistelussa mukana roikkuneet Real Sociedad ja Sevilla ovat aloittaneet uudenkin kauden hyvin. Molemmat mahtuvat tässä vaiheessa kautta sarjan kärkikuusikkoon. Sunnuntaina La Real ja Sevilla kohtasivat toisensa päätyen maalittomaan pistejakoon. Real Sociedad on nyt kymmenellä pisteellään sarjassa neljäntenä ja ottelun vähemmän pelannut Sevilla kahdeksalla pisteellä kuudentena.

Sunnuntaisen kohtaamisen paras maalintekotilaisuus syntyi 27. minuutilla, kun Real Sociedad sai rangaistuspotkun. Pilkun aiheutti käsivirheellään Sevillan brassitoppari Diego Carlos, josta on tullut todellinen rankkariautomaatti. Erotuomari ei Diego Carlosin käsivirhettä nähnyt, vaan rankkari tuomittiin VAR-avusteisesti.

28-vuotias Diego Carlos on nyt aiheuttanut vähän yli kahden Sevillan kautensa aikana vastustajille peräti kymmenen rangaistuspotkua, joista kaksi viimeisissä kahdessa ottelussa. Kaikkiaan Sevillaa vastaan tuomittiin neljä pilkkua viime viikon kahdessa pelissä. Kukaan toinen pelaaja Euroopan TOP 5 -liigoissa ei ole aiheuttanut yhtä montaa rankkaria kauden 2019-2020 alusta luettuna kuin Diego Carlos.

OptaJose

@OptaJose
10 - Diego Carlos 🇧🇷 has conceded ten penalties (seven of them in the first half), more than any other player in the Top 5 European Leagues in all competitions since 2019/20 season (since the Brazilian signed for Sevilla). Vigour

#RealSociedadSevillaFC

Sevillan onneksi sen maalin suulla pelaa mainio maalivahti Bono. 30-vuotias marokkolainen joutui kaksintaisteluun Real Sociedadin Mikel Oyarzabalin kanssa, ja veti pidemmän korren. Bonosta tuli ensimmäinen maalivahti, joka on onnistunut torjumaan La Ligassa Oyarzabalin rankkarin. Espanjan maajoukkuepelaaja Oyarzabal on nyt ampunut La Liga -otteluissa 17 rankkaria, ja tehnyt maalin näistä 15:lla. Kerran hän oli laukonut myös maalikehikon ohi.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Bono para un penalti a Oyarzábal en el minuto 26.

Bono es el primer portero que para un penalti a Oyarzábal en Primera.

17 penaltis lanzados por Oyarzábal en Primera:
15 marcados
2 fallados (uno fuera y uno parado)

Bono oli muutenkin Sevillan sankareita, sillä Real Sociedad oli ottelussa vahvempi ja aktiivisempi, mutta Sevilla-vahti suoritti torjutun rankkarinsa lisäksi kaksi muutakin paraatipelastusta. Pelitapahtumiin nähden Sevilla saakin olla pisteeseen tyytyväinen.

Real Sociedadin ottelun takaiskuihin lukeutui myös ruotsalaishyökkääjä Alexander Isakin loukkaantuminen. Isak vaikutti saaneen lihasvamman ja teki tilaa Adnan Januzajlle 39. peliminuutilla.