Barca-kasvatti haluaa aloittaa treenikauden Barcelonassa hyvän lainapestin jälkeen – muut La Liga -seurat tulossa jo apajille

© Kuva: Getty Images

FC Barcelonan kasvatti Oriol Busquets odottaa yhä La Liga -debyyttiään, vaikka hän onkin pelannut oman seuransa paidassa jo kaksi Copa del Reyn ottelua. Kaudeksi 2019-2020 nuori keskikentän pohjapelaaja lähetettiin vastuun ja peliminuuttien perässä Hollannin Eredivisieen. Twentessä Busquets pelasikin säännöllisesti täysiä 90-minuuttisia, joten lainapestiä voi pitää hyvin onnistuneena.

Eredivisien kausi on jo ohi, sillä Alankomaiden hallitus kielsi kaikki urheilutapahtumat maassa elokuun loppuun saakka. Busquetsillakin on siis aika miettiä seuraavaa askeltaan.

L’Esportiulle antamassaan haastattelussa Busquets kertoo, että hänen toiveenaan on aloittaa seuraava harjoituskausi Barcelonan edustusjoukkueen mukana. Sen jälkeen on aika miettiä seuraavaa askelta. Kausi Hollannissa on tehnyt pelaajasta entistä käyttökelpoisemman, sillä keskikentän pohjan lisäksi hän pelasi paljon myös puolustuksen keskustassa.

– Monipuolinen peluutukseni Twentessä antaa minulle enemmän vaihtoehtoja. Se oli hyvin tervetullut lisä, Busquets, 21, kertoi Sportin mukaan.

– Aluksi kaikki oli minulle uutta. En odottanut sitä, enkä pitänyt siitä. Ensimmäisessä pelissäni en tuntenut mekanismeja ja tein virheitä.

– Ajan myötä kuitenkin sopeuduin siihen ja aloin nauttia topparin paikalla pelaamisesta. Lopulta pärjäsin hyvin. Olen nyt entistä monipuolisempi ja voin pelata kahdella eri pelipaikalla.

Oriol Busquets on läpikäynyt kaikki Barcelonan ikäkausijoukkueet, ja vain läpimurto edustukseen on enää edessä. Hänen sopimustaan on jäljellä enää yksi kausi, mutta siihen sisältyy optio kahden vuoden jatkosta, jos paikka edustusryhmästä aukeaa.

On kuitenkin myös mahdollista, että La Liga -läpimurto tapahtuu jossakin toisessa seurassa. Busquets myönsi, että hän on saanut tarjouksia Real Valladolidista ja Alavésista. AS:n mukaan erityisen kiinnostunut on nimenomaan Alavés. Busquetsin oma ensisijainen toive on kuitenkin menestyä Barcelonassa.