Barcelonan ja Manchester Cityn mestarivahti lähellä paluuta La Ligaan

© Kuva: Getty Images

Real Betis palkkasi uuden kauden valmentajakseen 66-vuotiaan chileläisen Manuel Pellegrinin. Pellegrinin meriittilistalta löytyy muun muassa valioliigamestaruus kaudelta 2013-2014, joten hän on La Liga -valmentajien joukossa melkoisen valovoimainen yksilö.

Nyt Betisin huhutaan havittelevan vahvistusta Pellegrinin entisestä seurasta Manchester Citystä. Sevillalaisseura on kiinnostunut Pellegrinin maanmiehestä, 37-vuotiaasta maalivahdista Claudio Bravosta.

123 A-maaottelua pelanneen Bravon sopimus umpeutuu tähän kauteen. Hän tavoittelee vielä Cityn kakkosvahtina Mestarien liiga -menestystä, mutta peliaikaa tuskin on luvassa ilman Edersonin loukkaantumista. Tällä kaudella Bravo on toiminut lähinnä Cityn ”cup-maalivahtina”, mutta vastuuta on tullut myös neljässä Valioliigan ja kahdesssa Mestarien liigan ottelussa.

– Se (Betis) on instituutio, jolla on mahtava historia Espanjassa ja paljon kannattajia. Sellaiset seurat saavat kenen tahansa pelaajan huomion. Ajatelkaa, mitä Betisille merkitsee nyt Pellegrinin kaltainen mahtava valmentaja, Claudio Bravo totesi joitain päiviä sitten AS:n mukaan.

Bravon kiinnityksen puolesta puhuu se, ettei hänestä tarvitse maksaa siirtokorvausta. Osaaminen lienee silti yhä helposti La Ligan vaatimalla tasolla. Bravo on myös tottunut menestymään, sillä hän on voittanut kahdesti La Ligan, kahdesti Valioliigan, kahdesti Copa Américan ja kerran Mestarien liigan.

Bravo siirtyi Manchester Cityyn elokuussa 2016, muutama kuukausi sen jälkeen, kun Pellegrini oli seurasta poistunut. Yhtä aikaa chileläiskaksikko ei siis Cityssä ollut. Ennen Valioliigaan siirtymistään Bravo vietti Espanjassa peräti 10 vuotta: ensin kahdeksan kautta Real Sociedadissa (viisi La Ligassa, kolme Segundassa) ja sitten kaksi FC Barcelonassa.

ABC de Sevilla uskoo, että Real Betis hieroo valmiiksi jo viimeisiä yksityiskohtia, jotta Claudio Bravosta saadaan Manuel Pellegrinin ensimmäinen hankinta seuraan. Siirron uskotaan voivan varmistua jo lähipäivien aikana, mutta todennäköisesti se virallistettaisiin vasta Manchester Cityn Mestarien liiga -pelien päätyttyä.

Real Betis aloittaa uuden harjoituskauden tänään Marbellassa. Betisin selkeä ykkösvahti päättyneellä kaudella oli 30-vuotias Joel Robles.