La Ligan maalipörssin tulee tällä kaudella voittamaan ylivoimaiseen tapaan Barcelonan Lionel Messi, mutta kakkospaikalla komeilevat rinta rinnan kaksi konkaria, jotka saavat usein myös kritiikkiä osakseen – Barcelonan Luis Suárez ja Real Madridin Karim Benzema.

Real Madridin vaisun kauden aikana on puhuttu paljon Cristiano Ronaldo -riippuvuudesta, mutta viime aikoina riippuvuuden kohde näyttääkin olevan 31-vuotias Benzema. Ranskalaishyökkääjä on tehnyt tällä kaudella kaikissa kilpailuissa 30 maalia, ja jopa miehen yhden kauden maaliennätys 32 osumaa voi olla vaarassa, jos vain lihasvamma sallii pelaamisen kauden lopuissa otteluissa.

Kuvaavaa Benzeman merkitykselle on, että kukaan muu kuin Benzema ei tehnyt huhtikuussa joukkueelle maalin maalia. Benzema on tehnyt Realin viimeiset kahdeksan maalia, ja koko muu joukkue on pelannut jo kuusi ottelua putkeen ilman tehtyjä osumia.

[readmore from=Benzema-Karim]

Benzeman kanssa Real Madrid on tehnyt maalin keskimäärin 50,8 minuutin välein, ja ilman Benzemaa 88,7 minuutin välein.

On selvää, että vain hyvin harva Realin pelaajista on kasvanut isompaan rooliin Cristiano Ronaldon lähdettyä Juventukseen. Benzemasta menestys ei kuitenkaan varsinaisesti jäänyt kiinni, sillä kausi on joka tapauksessa jo nyt ranskalaisen uran toiseksi tehokkain. Benzeman maaleista 21 on syntynyt La Ligassa, neljä Mestarien liigassa, neljä Copa del Reyssä ja yksi Espanjan Supercupissa.