Sport: Jättävätkö Josep Maria Bartomeu ja Barcelonan johtokunta eronpyyntönsä tänään? Epäluottamusäänestys ristiriidassa poikkeustilan kanssa

© Kuva: Getty Images

Maanantai on FC Barcelonalle jälleen tärkeä päivä. Seuran johtokunta kokoontuu käsittelemään kauden 2019-2020 talouslukuja sekä kauden 2020-2021 budjettia. Sport pitää mahdollisena, että näiden velvoitteiden tultua käsitellyksi seuran puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ja tämän johtokunta saattavat jättää eronpyyntönsä.

Bartomeuta johtokuntineen odottaa epäluottamusäänestys, sillä näiden eroamista vaativa kampanja sai kokoon vaaditut 16 520 hyväksyttyä allekirjoitusta. Bartomeu itse on tällä hetkellä kotieristyksessä korona-altistuksen vuoksi.

Barcelona on anonut Katalonian hallinnolta epäluottamusäänestyksen lykkäystä, mutta sai perjantaina kuulla, ettei sitä aiota sille myöntää. Lykkäyspyynnölle ei virallisen vastauksen mukaan nähdä ”mitään laillista tai terveydellistä estettä”, joten tämänhetkisten tietojen mukaan epäluottamusäänestys järjestettäisiin 1.-2. marraskuuta.

Barcelonan johtoportaassa päätöksestä tyrmistyttiin, sillä samainen Katalonian hallitus – ja myös Espanjan hallitus – julistivat sunnuntaina maakuntaan ja maahan jälleen poikkeustilan ja yöllisen ulkonaliikkumiskiellon pahenevan koronavirustilanteen takia. Kataloniassa pohditaan myös 14. helmikuuta järjestettävien Katalonian parlamenttivaalien lykkäämistä.

FC Barcelona lähetti sunnuntaina Katalonian urheiluministeri Gerard Figuerasille uuden kirjeen, jossa se kummastelee, kuinka on mahdollista, ettei hallitus näe estettä 1.-2. marraskuuta järjestettävälle epäluottamusäänestykselle, vaikka samaan aikaan kansalaisten toivotaan pysyttelevän kotona. 60 prosenttia FC Barcelonan jäsenistä asuu Camp Noulla ja iso osa jäsenistä on yli 60-vuotiaita. Covid-19 on vaatinut maaliskuusta lähtien noin 800 Barcelonan jäsenen hengen.

FC Barcelona on tehnyt selväksi, että epäluottamusäänestys järjestetään, koska se on jäsenten oikeus. Se ei kuitenkaan halua ottaa tarpeettomia riskejä jäsentensä turvallisuuden vuoksi. Siksi johtokunta on tiettävästi valmis eroamaan, mikäli anottua äänestyksen lykkäystä ei myönnetä.

– Emme aio olla rikostovereita tässä järjettömyydessä. Ihmisten elämä on tärkeää, sillä äänestämiseen on aikaa aina, eräs lähde seuran sisältä vahvisti Sportille.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.