Joutuuko Barcelona-pomo epäluottamusäänestykseen? Vajaa 4000 allekirjoitusta uupuu vielä

© Kuva: Getty Images

Barcelonan puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu hallituksineen voi joutua vastaamaan seuran jäsenistölle epäluottamusäänestyksessä.

Barcelonassa puuhataan parhaillaan Moció 2020 -hanketta, jolla pyritään syöksemään yleisesti ottaen epäsuosittuna pidetty Bartomeu vallasta. Epäluottamusäänestystä ei kuitenkaan voida järjestää ihan noin vain, vaan ensin on saatava kasaan allekirjoitus 16 520:lta äänestystä kannattavalta jäseneltä tietyn aikarajan puitteissa.

Hankkeen verkkosivuilla kerrottiin aiemmin tiistaina, että nyt kasassa on 12 700 allekirjoitusta. Nimiä siis uupuu vielä 3 820. Aikaraja allekirjoitusten keräämiselle umpeutuu keskiviikkoiltana 16.9.

Joku voisi kysyä, miksi nimien kerääminen on ollut näin vaikeaa, vaikka itse joukkueen kapteeni Lionel Messi haukkui julkisesti Bartomeun täysin osaamattomaksi tehtäväänsä. Lisäksi Bartomeu on syössyt ratkaisuillaan seuran talousvaikeuksiin, ja hänen kauttaan ovat myös varjostaneet useat mainehaittoja aiheuttaneet skandaalit.

Merkittävä ongelma löytyy säännöistä. Adressiin ei voi nimittäin panna nimeään sähköisesti, vaan nimi on kirjoitettava paikan päällä. Nimenkirjoituspaikkoja on monessa eri maassa, mutta silti melko harvassa.

Hankkeen verkkosivujen mukaan Kataloniassa paikkoja on lukuisia, mutta esimerkiksi muualla Espanjassa käytännössä vain Madridissa ja Mallorcan saarella. Euroopan muissa maissa on muutamia nimenkirjoituspaikkoja, ja Etelä-Amerikassa on yksi. Suomesta katsottuna lähin paikka on Moskovassa. Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa lukuun ottamatta muilla mantereilla ei ole lainkaan nimenkirjoituspaikkoja.

Säännöissä on myös sellainen pykälä, että adressikelpoisen henkilön on täytynyt olla FC Barcelonan jäsen vähintään vuoden ajan ja lisäksi täysi-ikäinen.


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!