Koronakriisi ei mullista Barcelonan siirtosuunnitelmia: ”Olemme jatkossakin maailman suurin seura”

© Kuva: Getty Images

Vaikka koronaviruspandemian synnyttämä talouskriisi kurittaa ankarasti kaikkia maailman jalkapalloseuroja, niin Barcelonassa ei aiota luopua kaikista suunnitelmista joukkueen rakennuksen suhteen. Ei, vaikka myös Barcassa ajauduttiin maanantaina leikkaamaan tuntuvasti pelaajien palkkoja.

– Siirtopolitiikkamme ei muutu. Éric Abidal ja Ramon Planes työskentelevät jatkossakin joukkueenrakennuksen eteen, vaikka tänä kesänä siirtoja tehdäänkin enemmän vaihtokauppoina. Rahaa ei liiku niin paljon, mutta pelaajien vaihtamista on enemmän, Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu totesi Sportille maanantaina.

– Kunnianhimomme on entisellään. Meidän täytyy rakentaa hyvä joukkue.

Bartomeulta kysyttiin jälleen myös tilanteesta Lionel Messin jatkosopimuksen suhteen. Hän korosti vastauksessaan seuran suurta urheilullista ja taloudellista mahtia jalkapallomaailmassa.

– Barca on maailman suurin seura. Tulomme ovat laskeneet kuten kaikilla, mutta meillä on silti enemmän tuloja kuin millään muulla seuralla maailmassa.

– Barcan vaikeuksista puhutaan, mutta minä sanon, että olemme vielä 30. kesäkuutakin seura, jolla on suurimmat tulot. Ne laskevat, mutta niin ne laskevat kaikilla muillakin.

– Nyt keskitymme täysillä pandemian vaikutuksiin seuraan sekä siihen, mitä hätätilan aikana tapahtuu. Puhumme myös Leon edustajien kanssa, mutta teemme sen sopivalla hetkellä.

– En ole Messistä huolissani. Olen sanonut sen jo usein. Hän haluaa päättää peliuransa Barcassa, Bartomeu muistutti.

Barcelonaan on siirtohuhuissa yhdistetty lähinnä kaksi pelaajaa, PSG:n Neymar ja Internazionalen Lautaro Martínez. Bartomeu ei myönnä eikä kiistä tällä saralla mitään.

– En voi puhua nimistä. Barca on markkinoilla tilanteessa, jossa se voi toteuttaa sopiviksi katsomiaan siirtoja. Totta kai pystymme siihen.

– Toistan vielä, että me olemme maailman suurituloisin seura.

Lähde: AS


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!