Barcelonan seurapresidentti Josep Maria Bartomeu perusteli Ernesto Valverden potkuja päävalmentajan paikalta tiistaina lehdistötilaisuudessa. Bartomeun mukaan nyt oli oikea aika vaihtaa valmentajaa, sillä joukkue tarvitsi piristystä.

Barcelona johtaa La Ligaa, mutta joukkue putosi Supercopan välierässä Atlético Madridille. Seurajohto ei ollut täysin tyytyväinen ryhmän suoritustasoon.

− Teimme ratkaisun nyt, koska olemme yli kauden puolenvälin ja tarvitsimme lisäpotkua viimeiseen rutistukseen. Meillä on suuria tavoitteita, Bartomeu sanoi.

Bartomeu vahvisti, että seura kävi neuvotteluja Xavin kanssa päävalmentajan tehtävistä. Bartomeu kuitenkin lisäsi, että Barcelona keskusteli useamman ehdokkaan kanssa. Lopputuloksena Barcelona sorvasi Quique Setiénin kanssa vuoteen 2022 kestävän kontrahdin.

Valverde jätti Setiénille joukkueen, joka johtaa Espanjan pääsarjaa.

− Vaikka tulokset olivat todella hyviä, tiesimme, että joukkueen pelaamisessa oli varaa parantaa. Puhuimme asiasta Valverden kanssa ja kerroimme, että hänen täytyy saada joukkue pelaamaan paremmin, Bartomeu kertoi.

Lähde: Reuters