Barcelona menetti taas yhden juniorilupauksensa Valioliigaan – saa miljoonan euron korvauksen

© Kuva: Getty Images

Valioliigassa pelaava Aston Villa kertoo verkkosivuillaan hankkineensa Louie Barryn Barcelonan akatemiasta.

Kyseessä on 16-vuotias hyökkääjä, joka tosin ehti pelata Barcelonassa vain puolisen vuotta. Hän siirtyi La Masíaan West Bromwichista viime heinäkuussa.

– Hankinta lähettää vahvan viestin tämän seuran kunnianhimosta, Aston Villan akatemian johtaja Mark Harrison sanoi seuran tiedotteessa.

Barcelonan tiedotteen mukaan Villa maksaa Barcalle reilun miljoonan euron korvauksen.

Barry on viimeisin pelaaja, jonka Barcelona on akatemiastaan menettänyt. Joulukuussa huhuttiin niin ikään 16-vuotiaan Juan Lariosin lähtemisestä Manchester Cityyn, mutta tuo siirto ei ainakaan toistaiseksi ole toteutunut. Lariosia pidetään yhtenä La Masían tämän hetken kirkkaimmista lupauksista.

Pari vuotta sitten Eric García (nyt 19-vuotias) siirtyi Barcelonasta Man Cityyn, ja vuotta myöhemmin saman loikan teki Adrián Bernabé (nyt 18). Viime kesänä Barcan akatemiasta lähti kohuttu lupaus Xavi Simons, joka suuntasi PSG:hen.

Aiemmilta vuosilta muistetaan ennen kaikkea 87-ikäluokan lähtijät Cesc Fàbregas (Arsenaliin) ja Gerard Piqué (Man Unitediin), jotka molemmat myöhemmin palasivat Barcelonaan, Fàbregas tosin vain hetkeksi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.