MD: Talouskriisiään hoitavalla Barcelonalla suuria haaveita – nämä kolme superhankintaa ensi kesänä toivelistalla

© Kuva: Getty Images

Luis Suárez lähti, Lionel Messi lähti ja Antoine Griezmann lähti. Koko nykyinen kapteenisto alensi palkkojaan.

Rajusti ylivelkaantuneella Barcelonalla on ollut viime aikoina todella tiukka kulukuuri taloutensa tasapainottamiseksi. Kallispalkkaisimmista pelaajista on jouduttu osin pakonkin edessä luopumaan, ja muutenkin futismaailman parhaita palkkoja maksavan seuran palkkarakennetta on ollut pakko rukata uuteen uskoon. Yli varojen elämisen pitää loppua.

Samaan aikaan kriisinhoidon yhteydessä Barcelonassa tähyillään kuitenkin myös tulevaisuuteen. Jos Mundo Deportivon tiedot Barcelonan suunnitelmista tai pikemminkin visioista pitävät paikkansa, on läsnä jälleen tuttu kunnianhimo, ja vaatimattomuus on tiessään. Tänä kesänä Barcelona värväsi pelaajia vain vapailta markkinoilta, mutta ensi kesänä on tarkoitus taas mällätä.

– Teemme töitä, jotta seura palaisi taas ensi kaudella pelaajamarkkinoille. En näe ylitsepääsemätöntä ongelmaa resurssien hankkimisessa, Barcelonan talouspuolen varapuheenjohtaja Eduard Romeu totesi torstaina RAC1:n haastattelussa.

Yksi juttu on viedä maaliin työn alla olevat Ansu FatinOusmane Dembélén ja Pedrin jatkosopimukset. Uusia, erittäin nimekkäitä pelaajiakin on kuitenkin Barcelonan tähtäimessä, jos Mundo Deportivoa on uskominen.

Kaikkein helpoin kolmesta lehden esille nostamasta toivepelaajasta on RB Leipzigin Dani Olmo, joka edusti kesällä Espanjaa sekä EM-kisoissa että Tokion olympialaisissa. Barcelona teki jo tämän kesän siirtoikkunan loppumetreillä odottamattoman ja kunnianhimoisen 75 miljoonan euron tarjouksen omasta kasvatistaan Olmosta, mutta joutui kuitenkin pettymään. Tammikuussa Leipzig tuskin Olmosta luopuu, mutta kesällä voi olla uuden yrityksen aika.

Olmo oli tiettävästi itse jo valmis palaamaan Barcelonaan, mutta tarjous tuli Leipzigin kannalta liian myöhään. Olmon tahtoa kotiin paluuseen kuvasi hyvin sekin, että hän olisi vastannut Barcelonalle myöntävästi, vaikka palkka olisi ollut pienempi kuin Leipzigissa ja sopimuksen ehdot muutenkin vielä loppuun saakka hiomattomat. Tätä taustaa vasten on loogista, että Barcelona aikoo tarjota Olmolle ensi kesänä uudestaan viisivuotista sopimusta.

Huomattavasti vaikeampi pala onkin sitten toinen Mundo Deportivon esiin nostama pelaaja, jota voinee kuvata miltei utuiseksi haaveeksi. Hän on nimittäin Borussia Dortmundin 21-vuotias norjalaismaalitykki Erling Braut Håland. Hålandista kun ovat kiinnostuneita myös Real Madrid, PSG, Liverpool ja lähes kaikki Euroopan suurseurat.

Hålandin agentti Mino Raiola tapasi menneenä kesänä sekä Barcelonan että Real Madridin seurajohtoa näiden suunnitelmista kyselläkseen. Vaikean taloustilanteen huomioiden lienee aika selvää, ettei Barca ole Håland-kisassa lähelläkään paalupaikkaa.

Hieman Håland-haaveen utopistisuutta lieventää se, että Hålandin sopimuksessa on ensi kesänä tiettävästi 90 miljoonan euron ulosostoklausuuli, joten siirtosumma ei välttämättä nousisi kolminumeroiseksi. 90 miljoonaakin on Barcelonalle toki iso raha, ja myös Hålandin palkkaan ja Raiolan välityspalkkioihin uppoaisi pitkä, pitkä penni.

MD arvelee Hålandin palkkatoiveeksi noin 30 miljoonaa euroa nettona vuodessa, ja Raiolan korvaukseksi 20 miljoonaa euroa. Ei kuulosta Barcelonan kannalta realistiselta, vaikka Joan Laportalla Raiolan kanssa hyvät välit onkin. Lisäksi myös Hålandin toinen agentti, isä Alf Inge Håland kuittaisi luultavasti Raiolan kanssa identtisen korvauksen.

Realistisuudessa Olmon ja Hålandin välimaastoon asettuu sitten 28-vuotias Ranskan maajoukkuepelaaja Paul Pogba. Pogban etuna on, että hänen nykyinen sopimuksensa Manchester Unitedin kanssa umpeutuu ensi kesänä, joten keskikenttäpelaaja voisi olla saatavilla siirtokorvauksetta.

Ilmaissiirto nostaa selvästi Barcelonan osakkeita, joskin myös Pogban palkkapyyntö sekä agentin – joka on tässäkin tapauksessa Mino Raiola – korvaus ovat epäilemättä myös huomattavan suuret. Vahvistamattomien lähteiden mukaan puheenjohtaja Joan Laporta olisi käynyt jo viime viikolla keskusteluja Raiolan kanssa Pogban hankkimisen mahdollisuudesta.

Pogbankaan tapauksessa Barcelona ei tietenkään ole markkinoilla yksin. Manchester United toivoo yhä tekevänsä Pogban kanssa jatkosopimuksen, ja lisäksi häntä seuraavat mielenkiinnolla Real Madrid, PSG ja Juventus. MD kuvailee Pogbaa joka tapauksessa Laportan mielestä ihanteelliseksi vahvistukseksi Barcelonan keskikentälle, joten vakavan yrityksen Barcelona saattaa todella tehdä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.