Maailmanennätysputkea seurasi ennennäkemätön synkkyys – tilastot eivät anna Barcelonalle mitään anteeksi

© Kuva: Getty Images

Barcelonalla on nimissään Mestarien liigan ennätys peräkkäisten tappiottomien kotiotteluiden osalta. Se pelasi Camp Noulla peräti 38 ottelua peräkkäin ilman tappiota, kunnes viime joulukuun kahdeksantena päivänä Juventus haki Kataloniasta 3-0-vierasvoiton.

Huima maailmanennätysputki on vaihtunut uudenlaiseen synkkyyteen. Viime kevään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella PSG haki Camp Noulta 4-1-vierasvoiton, ja eilen tiistaina seurasi kolmas peräkkäinen kolmen maalin tappio Mestarien liigan kotiotteluissa, kun Bayern oli parempi maalein 3-0.

Tavallaan voidaan jopa puhua ennennäkemättömän mustasta jaksosta Barcelonan historiassa, sillä kyseessä on ihkaensimmäinen kerta, kun se häviää eurokentillä kolme kotipeliä putkeen. Toki vastustajat ovat olleet Euroopan valioita, mutta on Barcelona tottunut kotikentällään kovimmista kovimpiakin voittamaan.

Toki Bayern München on Barcelonan päävastustaja ja lohkon selvä ennakkosuosikki, mutta tilastot eivät silti järin hyvää lupaa. Historian saatossa 21 joukkueesta, jotka ovat aloittaneet Mestarien liigan lohkovaiheen kolmen maalin kotitappiolla, vain kolme on selvinnyt pudotuspeleihin.

Edellisen kerran Barcelona oli hävinnyt UCL-kautensa ensimmäisen ottelun 24 vuotta sitten, kun Newcastle oli parempi maalein 3-2. Faustino Asprilla teki maalin tuossa 17.9.1997 pelatussa ottelussa. Yksikään toinen seura ei ole selvittänyt avausotteluitaan tappioitta yhtä pitkään kuin Barcelona tässä välissä. Tuolla kaudella Barcelona ei lohkostaan jatkoon edennyt. Kiinnostava detalji on sekin, että Mestarien liigaa ei ole vielä koskaan voittanut joukkue, joka on hävinnyt avausottelunsa kilpailussa.

Jäätävän kylmä fakta Barcelonan tiistaisesta suorituksesta on, ettei se saanut aikaiseksi ainuttakaan laukausta kohti Bayernin maalia. Kyseessä on ensimmäinen kerta Barcelonan Mestarien liigan historiassa ainakin tilastopalvelu Optan olemassaolon aikana (kaudesta 2003-2004 lähtien), kun Barcelonan laukaustilasto näytti nollaa.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004