Barcelona palasi todella vakuuttavasti voittokantaan – Ansu Fatilla satumainen paluu

© Kuva: Getty Images

Barcelona palasi kolmen voitottoman ottelun jälkeen jälleen voittokantaan, kun se kukisti kotikentällään Levanten maalein 3-0. Tuloksessa ei ole mitään uutta tai yllättävää, sillä kaikki aiemmatkin 15 Barcelonan kotiottelua Levantea vastaan La Ligassa olivat päättyneet Barcelonan voittoon. Ottelu ratkesi jo varhain, mutta aivan erityinen kohokohta nähtiin vielä lisäajan alkaessa.

Ottelun kaksi ensimmäistä maalia nähtiin jo ensimmäisellä varttitunnilla. Kuudennella minuutilla Memphis Depay sijoitti ottelun avausmaalin verkkoon itse hankkimastaan rangaistuspotkusta. Illan teema oli Hollanti, sillä 14. minuutilla syntynyt 2-0-maali meni puolestaan Luuk de Jongin nimiin. Maali oli siirtotakarajalla hankitun kärkimiehen ensimmäinen Barcelonan sotisovassa.

Ensimmäinen puoliaika oli selvää Barcelonan hankintaa. Se laukoi peräti kuusi kertaa kohti Levanten maalia, kun vierasjoukkue puolestaan ei onnistunut luomaan yhtään maalintekoyritystä. Nuori, ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon päässyt Gavi yritti kerran maalia chippaamalla, mutta Aitor Fernández koppasi pallon melko vaivattomasti. Memphis Depayn jakson lopun yritys oli jo paljon vaikeampi.

81. minuutilla nähtiin kauan odotettu paluu, kun Ansu Fati teki kauden ensiesiintymisensä kentällä. 18-vuotias Barcan uusi kymppipaidan kantaja oli ollut sivussa tositoimista 323 päivää eli lähes 11 kuukautta ja käynyt läpi peräti neljä polvileikkausta tässä ajassa, mutta nyt hän oli vihdoin valmis palaamaan.

Fati ehti pelata tänä vuonna vain kymmenen minuuttia, ennen kuin hän teki ensimmäisen maalinsa. Fati riisti pallon keskialueella, eteni määrätietoisesti ylöspäin, vilkaisi kohti Riqui Puigia, harhautti puolustajan ja laukoi pallon tarkasti ja kovaa alanurkkaan 18 metristä. Ansu Fatin ja Camp Noun kotiyleisön riemu oli todella vapautunutta.

Barcelona oli ottelussa todella suvereeni. Pallonhallinnan se vei 70-30, maalintekoyritykset 20-5 ja laukaukset kohti maalia 12-1. Vaikka takaiskumaaleja tulikin kolme, torjui Levanten maalivahti Aitor Fernández peräti yhdeksän maalia kohti suuntautunutta laukausta.

Barcelona nousi voittonsa myötä sarjassa viidenneksi. Levante jatkaa sijalla 17. Ottelu oli Levantelle jo viidestoista perättäinen ilman voittoa, ja yhdeksästoista tappio yhdeksässätoista Camp Noulla pelatussa Barcelonan kohtaamisessa.

Ottelu oli kakkosvalmentaja Alfred Schreuderin ensimmäinen Barcelonan päävalmentajana, sillä ykköskäskyttäjä Ronald Koeman oli ottelusta toimitsijakiellossa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.