Lionel Messi syötteli Barcelonan voittoon – nähtiinkö yksi Messin uran hienoimmista maalisyötöistä?

© Kuva: Getty Images

La Liga -viikonlopun suurin huomio oli jo aikaa sitten keskitetty sunnuntaiseen kärki- ja paikallisotteluun Atlético Madridin ja Real Madridin välillä. Siinä pelissä joko jompikumpi (tätä kierrosta edeltäneestä) kärkikaksikosta, tai mahdollisesti molemmat tulisivat menettämään pisteitä. Niinpä Barcelonan tehtävä oli kuroa lauantai-illan myöhäisottelussa Osasunaa vastaan pääkaupunkilaisten etumatkaa kiinni parhaansa mukaan.

Ottelun alku oli räväkkä, kun Osasunan Jonathan Calleri kokeili laukaustaan kolmannella peliminuutilla kaukaa keskiviivan takaa noin 65 metristä, huomattuaan Marc-André ter Stegenin olevan ulkona maaliltaan. Saksalaismaalivahdin peruutusvaihde toimi kuitenkin kuten pitikin, ja hän ehti koppaamaan Callerin ovelan yrityksen syliinsä hieman ennen maaliviivaa.

Pirteästi aloittanut kotijoukkue säikäytteli Barcelonaa toistamiseen 14. minuutilla, kun Enrique Barja laukoi terävästi. Ter Stegen esitti hyvän torjunnan, ja peliä jatkettiin Osasunan kulmapotkulla.

Barcelonalla oli vaikeuksia päästä kunnolla peliin mukaan, kunnes 20. minuutilla ottelu oli saada dramaattisen käänteen. Osasunan maalivahti Sergio Herrera tuli alueeltaan ulos ja levitti jalkansa kaataen selvästi läpi rynnineen Lionel Messin. Erotuomari Guillermo Cuadra nosti välittömästi taskustaan punaisen kortin. Videotarkistus kuitenkin pelasti Osasunan, sillä hidastuksesta näkyi Messin ollessa syöttöhetkellä paitsiossa. Niinpä punalappu kumottiin ja peliä jatkettiin Osasunan vapaapotkulla.

Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä nähtiin ottelun avausmaali. Lionel Messi lähetti kaukaa ilmiömäisen pystysyötön laidaltaan ylös kiitäneelle Jordi Alballe. Välissä oli kahdeksan vastustajan pelaajaa, mutta Messin tietokoneaivot toimivat. Laitapuolustaja kiitti täydellisestä tarjoilusta, totesi olevansa yksin ja latasi pallon tulisesti etukulmasta verkkoon. Hieno osuma.

Twitterin tilastoihme MisterChip latasi someen pysäytyskuvan hetkestä ennen Messin loistosyöttöä. Hän nosti syötön Messin uran kymmenen hienoimman maalisyötön joukkoon ”vailla epäilyksiäkään”, vaikka maalisyöttöjä olikin miehelle kirjattu tässä vaiheessa peräti huikeat 303.

Osasunaa Alban maali ei lannistanut, vaan Ter Stegen sai olla koko ajan hereillä. Nyt vasemmalta livahti maalipaikkaan hyvän keskityksen jälkeen Rúben García, jonka vedon tielle saksalainen kuitenkin vartalonsa sai.

Barcelonan valmentaja Ronald Koeman teki heti puoliajalla yhden vaihdon. Vaikeuksissa ollut Samuel Umtiti sai jäädä penkille, ja sisään tuli Ousmane Dembélé.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen tavoin tasaisena, joskin kohahduttavat tapahtumat olivat pitkään vähissä. Osasuna pystyi edelleen luomaan joitain maalipaikan tapaisia, mutta viimeinen silaus puuttui.

80. minuutilla Messi ja Alba loivat jälleen tekopaikan, Barcelonan toisen puoliajan parhaan. Messi chippasi ja Alba laukoi, mutta Osasunan maalivahti Sergio Herrera torjui kudin kasvoillaan.

Pelin ratkaisu nähtiin 83. minuutilla, ja jälleen maalisyötön sai nimiinsä Messi. Messi siirsi pallon 20 metrissä 18-vuotiaalle Ilaix Moriballe, joka harhautti puolustajan ja laukoi tyylikkäästi rangaistusalueen takaa pallon ylänurkkaan. La Masian kasvatti debytoi La Ligassa vasta kolme viikkoa sitten, ja teki nyt avausmaalinsa kolmannessa pääsarjaottelussaan.

Ikäviä uutisia Barcelona sai 87. minuutilla, kun se joutui ottamaan hienon ottelun pelanneen Jordi Alban vaihtoon. Pelin parhaaksi pelaajaksi nimetty Alba kävi kaksinkamppailua Osasunan pelaajan kanssa ja putosi ikävässä asennossa maahan. Hän jäi tantereeseen rannettaan tai kyynärvarttaan pidellen, joten mahdollinen käsivamma lienee syynä vaihtoon.

Enempää maaleja ei nähty, joten Barcelona voittolukemat kirjattiin numeroin 2-0. Siten se onnistui omassa tehtävässään ja löi siten painetta Madridin kaksikolle. Barcelona on nyt kolme pistettä Real Madridin edellä ottelun enemmän pelanneena. Atlético on Barcelonaa kaksi pistettä edellä, mutta on pelannut kaksi ottelua Barcaa vähemmän.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille