Barcelonan viikko oli jo entuudestaan synkkä tiistaina Mestarien liigassa PSG:tä vastaan kärsityn 1-4-kotitappion. Kehnosti viikko myös päättyi, kun sarjanousija Cádiz haki Camp Noulta vieraspisteen. Kun Atlético Madrid sai viikon kahdesta ottelustaan Levantea vastaan vain yhden pisteen, oli Real Madridilla ja Barcelonalla tilaisuus kuroa takamatkaa kiinni. Barcelona kuitenkin hukkasi tilaisuutensa.

Barcelona lähti otteluun tismalleen samalla avauskokoonpanolla kuin tiistaina PSG:tä vastaan.

Barcelonan pelaajat vaativat ensimmäistä rangaistuspotkua 26. minuutilla, mutta VAR-tarkistuksen jälkeen sitä ei myönnetty. Pallo sen sijaan vietiin pilkulle viisi minuuttia myöhemmin, eikä rankkaria ampunut Lionel Messi erehtynyt.

Messille maali oli La Liga -kauden 16:s, ja hän nousi siten sarjan maalitilaston kärkeen yhdessä hyvän ystävänsä Luis Suárezin kanssa. Messille maali oli uran ensimmäinen sarjaotteluissa Cádizia vastaan. Kyseessä oli muutenkin juhlapeli, sillä hänestä tuli tänään yksin eniten La Liga -otteluita pelannut Barcelonan pelaaja.

Ennen taukovihellystä sekä Frenkie de Jong että Pedri panivat vielä pallon maaliin, mutta molemmat maalit hylättiin paitsioina.

Koko ottelu eteni tyystin Barcelonan näennäisessä hallinnassa. Barca piti koko ajan palloa ja rakenteli, muttei saanut juurikaan vaarallisia maalipaikkoja. Tilanne pysyi sitkeästi 1-0:ssa, ja Barcan maailma synkkeni, kun Clement Lenglet potkaisi Cádizin pelaajaa nilkkaan rangaistusalueella 88. peliminuutilla. Rankkari oli selviö. Sitä ampumaan asettunut Real Madridin kasvatti Álex Fernández upotti pallon varmasti maaliin. Lisää maaleja ei nähty, joten pisteet jaettiin kahden rankkarimaalin jälkeen 1-1.

Maali oli Cádizin pelin ainoa laukaus kohti malia, ja kaikkiaankin vain kolmas maalintekoyritys. Barcelonalle maalintekoyrityksiä kirjattiin puolestaan 20 (laukauksia kohti maalia viisi), ja pallonhallinnan se vei prosentein 81-19.

Barcelona jatkaa sarjassa kolmantena kahdeksan pistettä sarjakärki Atlético Madridin perässä. Cádiz on sijalla 14 saatuaan 24 ottelusta 25 pistettä. Barcelona sai kauden kahdesta ottelustaan sarjanousija Cádizia vastaan vain yhden pisteen.

1-1 el 21 de febrero de 2021

Barcelonaa vastaan on nyt tehty vähintään yksi maali kahdeksassa virallisessa ottelussa peräkkäin. Viimeksi sillä oli yhtä pitkä takaiskumaalien putki huhti-elokuussa 2016.