Korona leviää La Ligan huippuseuroissa – nyt myös Barcelonan pelaajalla tartunta

© Kuva: Getty Images

Maailmalla koronaviruksen toinen aalto on selvästi jo nähtävissä. Sama alkaa näkyä myös jalkapallossa ja eri toten La Ligassa, jossa tartuntoja on tullut ilmi runsaasti.

Viimeisimpänä FC Barcelona tiedotti, että joukkueen pelaaja on saanut tartunnan. Pelaaja ei ole kuitenkaan mukana Barcelonan Mestarien liiga -ryhmässä, joka on jo matkustanut lopputurnaukseen Lissaboniin. Barcelonan tiedotteen mukaan tartunnan saanut pelaaja ei ole ollut kosketuksissa muun joukkueen kanssa. Barcelona pelaa perjantaina puolivälierän Bayern Münchenia vastaan.

Barcelona ei nimennyt pelaajaa, mutta se kerrottiin, että tartunnan saanut henkilö on yksi yhdeksän hengen ryhmästä, joka jäi Barcelonaan. Yhdeksän hengen pelaajaryhmään kuuluvat Pedri, Francisco Trincão, Matheus Fernandes, Jean-Clair Todibo, Moussa Wagué, Carles Aleña, Rafinha, Juan Miranda ja Oriol Busquets.

La Ligan tulevan kauden on määrä käynnistyä 12. syyskuuta, mutta viimeaikaiset koronatartunnat ovat olleet huolestuttava merkki myös tulevan kauden alun suhteen. Tähän mennessä koronatartuntoja on löytynyt Atlético Madridista, Real Madridista, Valenciasta, Alavésista, Huescasta, Real Betisistä, Granadasta sekä tuoreimpana myös Celta Vigosta.

Celta Vigon kaksi pelaajaa ovat antaneet positiivisen testituloksen koronaviruksen osalta.

Sen lisäksi La Ligan nousukarsintoihin valmistautuvista joukkueista Real Zaragozassa sekä Almeríassa on todettu molemmissa joukkueissa yksi koronatartunta.

Tartuntoja on havaittu myös muissa Segundan joukkueissa. Espanyol, Mallorca, Las Palmas ja Tenerife ovat tiedottaneet jokainen seura yhdestä tartunnasta.