Koko jalkapallomaailma on puhunut tiistai-illasta lähtien siitä, kuinka Lionel Messi on tiettävästi ilmoittanut FC Barcelonan johdolle haluavansa lähteä seurasta lähes 20 yhteisen vuoden jälkeen. Ilmoitus oli uutispommi, eikä sen jälkeen ole paljon puhuttukaan muusta kuin siitä, mikä Messin päätökseen on johtanut ja missä ura mahdollisesti voisi jatkua.

On kuitenkin yksi erittäin merkittävä toimija, joka ei ole aiheesta pihahtanutkaan. Nimittäin FC Barcelona (ei tosin itse Messikään). Toistaiseksi kaikki perustuu toimittajien tietoihin. Vaikka Barcelonan kerrottiin jo vahvistaneen Messin siirtopyynnön, on tämäkin saatu toistaiseksi vasta toimittajien sisäpiiritietona. Kukaan Barcelonan seurajohdosta ei ole kommentoinut vielä mitään, eikä seuran kotisivuilla ole asiasta mitään mainintaa.

Barcelonan Twitter-tilillä julkaistiin eilen illalla Messi-kohun alkaessa jo pulputa pintaan kaksi twiittiä. Ensimmäinen käsitteli lupaavan Pedrin jo takana olevaa esittelytilaisuutta ja toinen tiistai-iltana pelattua Naisten Mestarien liigan välierää Barcelona-Wolfsburg, ja sen televisiointia.

Sitten koitti pitkä mediahiljaisuus, joka päättyi vihdoin äskettäin, 16 tunnin odottelun jälkeen. Mutta ei, Barcelona ei vieläkään kommentoinut sanallakaan Lionel Messin mahdollisesti esittämää siirtopyyntöä ja spekuloitua seurasta lähtöä.

Twiitin aiheena oli se, että Ansu Fati, Sergio Busquets ja Carles Aleña olivat palanneet harjoituskentälle. Hieno juttu, mutta tuskin kovinkaan moni jalkapallon ystävä odotti Barcelonalta juuri tätä ilouutista.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
📌 Ciutat Esportiva Joan Gamper

📷 Ansu Fati y Sergio ya han vuelto al trabajo, después de haber avanzado de manera voluntaria su regreso a los entrenamientos. También se ha ejercitado Carles Aleñá

Messin tekemiset on aivan varmasti herkkä aihe, mutta monille olisi kenties riittänyt tässä vaiheessa pelkkä: ”Mediassa on spekuloitu Lionel Messin mahdollisesti esittämällä toiveella lähteä seurasta ennen kauden 2020-2021 alkua. FC Barcelona tiedottaa asiasta heti, kun meillä on enemmän kerrottavaa.”

Nyt Barcelona yrittää saada huhut Messin lähdöstä katoamaan vaikenemalla aiheen kuoliaaksi. Ei se kuulkaas niin mene. Kuvaavaa on, että yllämainitun treenikentälle palanneita pelaajia käsittelevän twiitin kommenttiosuus täyttyi noin 98-prosenttisesti ”Bartomeu ulos” -aiheisista vastauksista.

[readmore from=Messi-Lionel]

Niin, tuli melkein heti perään myös toinenkin twiitti. Siinä Barcelona mainosti toisen nuoren hankintansa Trincãon keskiviikkoista esittelytilaisuutta. RAC1 kertoi tosin äsken, että myrskyn silmässä oleva puheenjohtaja Josep María Bartomeu ei lehdistön eteen saavu. Oletettavissa on, että median edustajien kysymykset olisivat koskeneet lähinnä Messiä.

Trincão-parka. Kovin paljon huonompaan ajankohtaan ei Barcelona olisi voinut lehdistötilaisuutta sijoittaa.