Barcelonan puheenjohtaja puhui pelaajien palkkaleikkauksista: ”Messi sanoi, että se on tehtävä”

© Kuva: Getty Images

Lionel Messi kertoi maanantaina Instagramissa, että Barcelonan pelaajat ovat suostuneet 70 prosentin palkanalennuksiin koronaviruskriisin ajaksi. Palkanleikkauksista oli kantautunut monenlaisia uutisia ja huhuja päivien ajan, mutta Messin ilmoitus päätti tehokkaasti spekulaatiot.

Viestissään Barcan supertähti arvosteli kuitenkin Barcelonan organisaatiota. Hänen mielestään joku seuran sisältä oli antanut ymmärtää, että pelaajat olisivat olleet palkanalennuksia vastaan.

– Ei taaskaan yllätä, että seuran sisällä on ihmisiä, jotka yrittävät saada meidät pelaajat huonoon valoon ja antaa meille painetta asian suhteen, johon olisimme joka tapauksessa suostuneet, Messi kirjoitti.

Maanantaina katalaanimedialle puhui Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu. Bartomeu vahvisti, että Messi ja pelaajisto olivat leikkausten kannalla.

– Messi sanoi, että tämä palkkojenalennus on tehtävä, Bartomeu kertoi Mundo Deportivolle.

Bartomeu kertoi, että palkkaleikkauksilla säästetään kuukaudessa noin 14 miljoonaa euroa pelaajien nettopalkoista, sekä 2 miljoonaa euroa muiden työntekijöiden palkoista. Leikkaukset koskevat vain pohjapalkkaa, ei mahdollisia bonuksia.

– Olisimme vastuuton seurajohto, jos emme olisi toteuttaneet tätä leikkausta. Taloudellinen tilanne on vaikea, ja meidän on tehtävä kaikkemme seuraa suojellaksemme, Bartomeu sanoi puolestaan Sportin haastattelussa.

– Vaikka laki sallisi leikkaukset muutenkin, halusin alusta lähtien, että toteuttaisimme ne yhteistyössä pelaajien kanssa. Se on Barcan kannalta parasta, ja osoittaa pelaajien sitoutumisen.

– Se onnistui, kuten halusinkin, eikä ratkaisua tarvinnut pakottaa. Keskustelimme mieluummin pelaajien kanssa ensin. He olivat siihen valmiita siihen ensihetkestä lähtien.

Bartomeu kertoi myös, että leikkausten suuruus on sidottu hätätilan kestoon. Pelaajien kuukausipalkkaa leikattiin siis nyt 70 prosenttia. Jos hätätila kestää kuukauden, pelaajien vuosipalkasta häviää 5,75 prosenttia. Jos se jatkuu 45 päivää, vuosipalkan leikkaus on 8,6 prosenttia ja jos kaksi kuukautta, 11,5 prosenttia.

Palkkaleikkauspäätöksestä Bartomeu sopi yhdessä Barcan nelihenkisen kapteeniston sekä seuran toimitusjohtajan kanssa. Hän myöntää, että soraääniäkin joukkueen sisältä on kuulunut, muttei tiedä, kuka tai ketkä pelaajista on päätöksestä nurissut.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.